Boxerläger 2014

Boxerläger 2014 kommer vara på Tånga Hed,Vårgårda under perioden 2014-07-13 till 2014-07-19.

 Boxerläger

Lägerledning


 

I huvudet på en amatörmatte

Av Anneli Brattgård 

Betydelsen av ordet amatör är egentligen "den som utövar något men inte har det som sitt yrke" men ibland använder vi det också om en person som inte behärskar olika göromål. Som den senare sorten kände jag mig när jag en söndag i juli styrde mot Tånga hed och mitt allra första boxerläger. Jag hade hört rykten om grupperingar, hårda träningsdagar och boxerproffs och här kom jag med en hund som varken kunde gå fot eller vara ensam i bilen utan att yla som en galen varg. Ska jag vara riktigt ärlig var jag beredd på att det skulle bli tårar och stress och kanske, kanske en hemresa mitt i lägret.

 

Läs mer...

 


Uppföljning Boxerläger 2014

Årets Boxerläger är över och en de flesta av deltagarna har fyllt i uppföljningsblanketten. Totalt har 67 personer (deltagare, medföljande och instruktörer) fyllt i uppföljningen. Detta är vi naturligtvis är väldigt tacksamma för då synpunkterna är viktiga för oss. Alla har inte svarat på allt men många har svarat på mycket och alla grupper finns representerade med flera svar.

Av utvärderingen framgår tydligt att alla är nöjda, lägret får ett mycket bra betyg för helhetsintryck. Även om det finns en viss "lyckofaktor", d.v.s. att det kanske blivit lite för höga betyg så kan man utan tvekan vara nöjd med utfallet.

Läs mer...

 


Utvärdering Boxerläger 2014

Alla deltagare, instruktörer och medföljande har nu fått ett mail med en länk till ett utvärderingsformulär till. Har du inte fått något mail så hör av dig!

Länken är "personlig" så tillvida att den innehåller ett unikt id för att säkerställa att det inte blir dubbla svar från någon. Men du kan gå tillbaks och ändra dina svar så många gånger du vill så länge utvärderingen är öppen.

På förhand tack för dina synpunkter!

 


 

Årets läger är över

Lägret är slut för denna gång och inom någon vecka eller två så kommer ni få epost med en länk till ett uppföljningsformulär. Hoppas ni tar er tid att fylla i denna då det är viktigt för oss.

STORT TACK till alla er fantastiska och engagerade deltagare och instruktörer som gjorde lägret till vad det blev. Och ett jättestort tack till Tånga Hed som med sin enastående service har varit behjälpliga på alla tänkbara sätt.

Hoppas vi ses nästa år igen!


PM Boxerläger

PM ska vara utskickat till alla nu, har du inte fått det hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Betalning av anmälningsavgift

Var noga ned att betala in anmälningsavgiften i tid, den ska vara bokförd på boxerklubbens PG-konto senast 10 dagar efter anmälan. Info om detta hittar du i bekräftelsen. Se även till att ha koll på att ditt medlemskap är giltigt och att du faktiskt knappat in rätt medlemsnr. Så får du behålla din plats i gruppen 

Om det uppstår några problem eller frågor kring detta så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så försöker vi ordna det på bästa sätt.

 


 

Bekräftelse på anmälan

Alla som anmält sig till Boxerlägret bör ha fått en bekräftelse via epost. Har du inte fått det så kan det t ex bero på att:

1) Du har helt enkelt råkat skriva in fel epost-adress.

2) Något spam-filter eller liknande har stoppat den. Kontrollera att den inte ligger i mappen för skräppost. Hittar du inte bekräftelsen så skicka ett meddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så ska vi försöka reda ut det.

 


 

Tryckfelsnisse

Tryckfelsnisse har varit framme i annonsen i Boxerbladet. Naturligtvis ska lägret INTE pågå från den 13:e till den 29:e :) 

Rätt datum ska vara 13 juli till 19 juli. 


IPO: Mikael Johansson & Pernilla Lagnevik

Pernilla och Mikael driver Kennel Mi-Jos tillsammans där de föder upp schäfer och Kleinspitz.

Mikael är utbildad tävlingsledare samt tävlingsfigurant inom SBK och inom den Internationella Prövnings Ordningen. Han har som figurant tjänstgjort vid olika mästerskap och diverse tävlingar av olika storlek, t ex Svenskt brukshundsmästerskap i Svenskskydd, Svenskt brukshundsmästerskap i IPO, Svenskt Schäferhundmästerskap i Svenskskydd och Svenskt Schäferhundmästerskap i IPO

 

Pernilla har haft hund sedan 1995 och varit schäferägare sen 1998. Hon är provledare i IPO och Tävlingsinstruktör SBK.

Hennes  stora intresse ligger i spårarbete med hunden. Hon har en stark fascination för hur hunden använder sin näsa, samt hur hon ska lyckas få ett gott samarbete med sin hund. 

Pernilla har tävlat upp till Elitklass Spår och Lydnad samt tävlat IPO, BSL, BSP, IPO-FH och IPO-R FH.

Spår 3 -  Morten Hansen

mortenMitt navn er Morten Hansen, kommer fra Norge hvor jeg har arbeidet med hund siden jeg var 16 år. Har vesentlig hatt Schäferhunder som jeg har konkurrert med i nordisk program, men også vært innom rasene Rottweiler, som også var godkjent redningshund, og Golden Retriever. 

I dag her jeg Schäferhunden Harrax, en hanne på 5 år som jeg har IPO trent frem til han var 2 år før jeg konverterte til nordisk program, bruks. Konkurrerer i dag i kl B spor.

Min første utdannelse med hund fikk jeg på forsvarets hundeskole som rekrutt, hvor jeg tjenestegjorde i 3 år.

På begynnelsen av 90-tallet gjennomgikk jeg trinn-II brukshund utdannelse samt figurant og testleder utdannelse for mentaltest av hund.

Har gjennom årene gjennomgått en rekke kurs i både lydighet, spor, rundering og mentalbeskrivning av hund.

       


Spår 2 - Jenny Fick

jenny

"Hej!

Jag heter Jenny Fick och har 2 hundar: Mallen Bertil och Schäfern Liv.

Jag har hållit på med hund i 14 år och har hållit på med spår under samma tid. Jag är även utbildad SBK instruktör.

Vi tävlar i spår och har fått 2 Cert med Liv i spåret.

Jag gillar att individanpassa träningen och att hitta olika vägar att för att få ett resultat med mycket glädje!  Ju fler vektyg man har i ryggsäcken ju mer har man att erbjuda hunden!

Detta kommer bli mitt fjärde boxerläger och jag ser framemot en härlig Boxervecka! 

/ Hopp o Lek.......

Jenny, Liv & Bertil


 

IPO/BSL - Torbjörn Johansson

tobbe

Min första Boxer skaffade jag -96 och för mig existerar bara den rasen.

Jag kommer att hålla i en nybörjar/prova på grupp i IPO/BSL som jag hoppas gör att fler kommer att börja med denna prövningsformen. Jag har provat på det mesta inom hundsporten men fastnat för IPO som jag tränat/tävlat med tre hundar. Bäst har det gått med Hausse Utah som jag vunnit några Boxer-SM med och även varit med på fyra Boxer-VM med en 11:e placering som bäst.

Jag är allmänlydnadsinstruktör, testledare, exteriörbeskrivare, uppfödare och jag jobbar även lite extra som väktarhundförare på Securitas med Hausse Utah.

Hoppas jag kan frambringa lite inspiration och ge tillbaka lite av den glädje jag har fått av hundträning och då framförallt av IPO-träningen!

Superkul och jag ser fram emot denna vecka i Boxerns tecken!


 

Sök 2 - Tommy Gråfalk

tommy

Hej! 

Jag heter Tommy Gråfalk och bor i Örby som ligger mellan Borås och Varberg.

Själv har jag haft tre Rottweiler som jag tävlat sök med, två av dom i elitklass. 

Nu har jag och min fru Helena två Boxrar som vi tränar i sök, de är nu godkända högre klass, blir en trevlig utmaning att ta oss till elit.

Jag är även ordförande för Marks BK och har till och från kurser m.m. där.

Det är femte året i rad som jag har förmånen att få ha en sökgrupp på Boxerklubbens sommarläger, och det är fantastiskt roligt och stimulerande.

Brinner för att lära vidare min tolkning av Sven Järveruds sätt att utbilda sökhundar, då jag haft möjligheten att träna nära honom under flera år.

Ser framemot att träffas i sommar.

//Tommy


 

Sök 1 - Liselotte Andersson

 

lottaMitt stora intresse är hundägareutbildning som leder till en allmänt bättre hundhållning. Ett stort mål är också att SBK skall fortsätta vara en ideell förening där alla hittar sin nisch och har KUL!

Som instruktör vill jag verka för att varje träningstillfälle ger ökad lust för både hund och förare.

Medl i SBK sen början av 70-talet, suttit som sammankallande i TS, för tillfället utbildningsansvarig Malmö BK.

Tävlat och tränat sök sen 80-talet med varierande raser och framgångar. Riesen elit kl., Golden uppflytt. lydn 3, foxterrier med 2 cert och lydn.ch., whippet uppflyttad h.kl., lydn.kl3, malionois cert i skydd, spår, och sök och SM skydd 2007 uppflytt. elit lydn. 

Tävlingsledare, certifierad tävlingsinstruktör bruks/lydnad, pågående utbildning till lärare.

Testledare (vilande), Tävlingsledare polis SM, styrgruppen SSM.

40 år med egen firma med hundtrim och handling. 

Utbildning i vuxenpedagogik Mö högskola.


 

Spår 4 - Johanna Mastenbroek

johanna

Det är jag som är Johanna Mastenbroek. .

Jag är uppvuxen med Schäfer så för mig var valet enkelt när jag skaffade min första tävlingshund 1999. Då föddes Canis.

Med honom kunde jag träna hur mycket som helst, allt var superkul. Vårt först SM var i spåret 2002, sedan har vi kvalat in 3 gånger i söket. Flertalet Cert i spår och sök hann vi skrapa ihop innan skadorna satte stopp. Just nu har jag Lupus som är 6 år vi är uppflyttade till Elit klass spår. Förhoppningsvis startar vi någon Elit under våren. Vad jag än tränar med min hund är det viktigt att ha en bra relation. Glädje, Motivation, Grunder, & Koncentration är några ledord. Att utmana hunden i spåret är så kul.

Så efter en vecka med klurigheter kanske vi avslutar med en (vin)spårtävling. Vill ni veta mer om den så anmäl!


 

Spår 1 - Ingrid Åkerström

ingrid

Jag heter Ingrid och kommer från Kungälv. Arbetar till vardags som verksamhetsledare inom Trygga Ungdomsmiljöer i Kungälv.

Min nuvarande hund är en schäfer som blir 8 år i sommar. Hon heter Häxa och vi har tävlat i elit klass spår samt lite lydnad. Under vintern och våren har vi tagit det lugnt på tränings- och tävlingsfronten, bland annat för att Häxa har haft valpar.

Tidigare hade jag en Australian Shepherd, Dodi, som tävlades i elit klass spår, men även sök och lydnad. Med Dodi fick jag även äran att delta i Bruks-SM i spår två gånger. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör och har haft en del kurser i både spår och lydnad.

Hundar fungerar på olika sätt och det gäller att hitta övningar som passar just dig och din hund. Att ha en bra relation med sin hund är viktigt och tillsammans med motivation, glädje, tålamod och tydlighet så kommer man en bra bit i sin hundträning.

Jag tänker att vi främst tränar spår under lägret men även lydnad och uppletande om mina gruppdeltagare önskar detta. Ser fram emot min fjärde sommar som instruktör på boxerlägret.


 

Aktivitet - Ingrid Trip

trip

Ingrid Trip (kallas även för Trippen). Jag är som en boxer : en ängels själ i en gangster kropp!!!

Har en boxertjej som är 7 år och kallas för Trippan. Trippan och jag tävlar i elit spår och lydnadsklass 3.

Är en eldsjäl när det gäller att träna och vara aktiv i Boxerklubben även i min lokala klubb som är Elfsborgs BHK. Jag är utbildad som allmänlydnadsinstruktör och har haft flera valpar och allmänlydnadskurser.

Denna vecka tänker jag dela med mig hur du kan aktivera din hund utan att ha krav på dig att gå ut och tävla men vem vet du kanske blir du sugen att göra det efter veckan på boxerlägret. Vi kommer att först och främst bygga upp relationen med dig och din hund på appellplan och pröva på spår och uppletande.  Vi kommer alltså att vara en del i skogen så ta med lämpliga skor och kläder. Allt för att hitta nyckeln till att aktivera våra hundar på ett roligt sätt. Jag skall försöka att individanpassa för var och en.

Ser framemot en härlig vecka ihop med våra boxrar


Instruktörer Boxerläger 2014

Aktivering: Ingrid Trip - Har många års erfarenhet av boxer. Har tidigare suttit i lägerkommittén men är sedan några år tillbaks en populär instruktör. Välkommen!

Spår 1: Ingrid Åkerström - Har hittat tillbaks för ännu en vecka som instruktör på Boxerlägret. Välkommen!

Spår 2: Jenny Fick - En liten och populär instruktör med många följare, har varit instruktör på Boxerlägret i ett antal år nu. Välkommen!

Spår 3: Morten Hansen - En gutt fra broderlandet i väst med mycket stor erfarenhet av hund och spår. Vi hälsar honom varmt välkommen!

Spår 4: Johanna Mastenbrok - Har på tidigare Boxerläger varit sökintruktör men kommer i år ta sig an en spårgrupp. Välkommen tillbaks!

Sök 1: Lotta Andersson - En go o gla tös från Skåne med mycket erfarenhet och en stor verktygslåda. Första året som instruktör på Boxerlägret. Välkommen!

Sök 2: Tommy Gråfalk - Han har mångårig erfarenhet och är tillbaks i år igen. Välkommen!

IPO: Mikael Johansson & Pernilla Lagnevik - Heter våra IPO-instruktörer. Mikael har tidigare varit instruktör på ett antal Boxerläger men för Pernilla är det första gången. Välkomna bägge två!

IPO/BSL: Torbjörn Johansson - Välkänd av många. En hårt arbetande och superengagerad instruktör som vi hälsar välkommen tillbaks i år igen!

 


 

 

Anmälnings- och avbokningsvillkor

Vi har tagit fram anmälnings och avbokningsvillkor som gäller för Boxerlägret. Läs igenom dessa noga innan du anmäler dig så att du vet vad som gäller.

Läs mer...

 


Anmälan till Boxerläger 2014

Vi räknar med att kunna öppna anmälan till Boxerläger 2014 den 1 april. Precis som vanligt är alla är välkomna: Nybörjare som elit, unga som gamla. Hunden bör dock vara minst nio månader. 

Systemet med lottning av platserna som användes förra året fungerade mindre bra i praktiken. Därför kommer vi i år återgå till "först-till-kvarn". Applikationen bakom anmälningsformuläret håller reda på hur många som anmält sig till varje grupp. Detta innebär att du redan vid anmälningstillfället kommer få veta om du fick reserverat en plats i önskad grupp eller ej.

Om du fick en plats i önskad grupp så behöver du endast betala in anmälningsavgiften på 1 500 kr inom 10 dagar från anmälan för att behålla din reservation. Du måste naturligtvis även ha ett giltigt medlemsskap, så kontrollera detta i samband med anmälan. 

Avgifter

Kursavgift 1 700
Boende
Enkelrum 1 700
Del i dubbelrum 1 250
Husvagn 1 pers 1 250
Husvagn flera pers 1 320
   
Mat
Helpension 1 500
Endast Boscars 300

 

Frågor

Har du några frågor angående lägret är så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Vi ses på Tånga Hed!

 


 

Vilken grupp ska jag välja?

I första hand så väljer du naturligtvis grupp efter vad du vill träna: Vill du träna spår väljer du en spårgrupp osv.Sen kan det ju vara så att du väldigt gärna vill ha en viss instruktör och då väljer du naturligtvis den gruppen eller så kanske ni är ett antal som väldigt gärna vill vara i samma grupp och då väljer ni naturligtvis grupp efter det. Sen finns ju även aktiveringsgruppen där du får prova på lite av varje.

Vet du inte vilken sök eller spårgrupp du vill välja så kan du välja alternativet "Placera mig..." när du gör din anmälan. Då kommer lägerkommittén placera dig i en grupp som verkar lämplig baserat på vad du uppgivit för övrig information.

Alla grupper bestämmer själva hur de vill fördela sin träningstid, och det brukar bli lydnadsträning även i spår- och sökgrupperna. Men vill du fokusera på lydnadsträningen så kan du välja Lydnadsgruppen.

Men oavsett om du är nybörjare eller erfaren så är du lika välkommen i vilken grupp som helst.


Tångahed

Tångahed är ett före detta svenskt militärt övningsfält ett par km utanför Vårgårda i Västergötland. Övningsfältet användes mellan åren 1862 och 1962 av Göta artilleriregemente och mellan 1963 och 1995 av Älvsborgs regemente. Numera finns det bland annat en camping på området och de gamla logementen är ombyggda till vandrarhem. På området finns även stora gräsytor vilka gör området mycket lämpligt för hundträning.

En knapp mil österut finns Remmende skjutfält där vi brukar vara för att träna spår och sök.

Inne i Vårgårda samhälle, vilket ligger på gångavstånd från Tånga, så finns det affärer, apotek, systembolag, veterinär och annat man kan tänkas behöva under lägerveckan.

Hitta till Tångahed

Tånga Hed Campings webbplats externalLink

Vårgårda kommuns webbplats externalLink


Grupper på Boxerläger 2014

Planeringen har kommit längre och vi kan nu meddela vilka grupper som planeras för Boxerläger 2014, det blir...

  • Aktivering
  • Spår 1
  • Spår 2
  • Spår 3
  • Sök 1
  • Sök 2
  • Sök 3
  • IPO
  • IPO/BSL
  • Lydnad

 

Det finns intruktörer tilltalade för samtliga grupper men eftersom allt är inte 100% klart så vi väljer att inte gå ut med några namn alls i nuläget. Men det blir både några nya ansikten och några välkända :)


 

Facebookgrupp för Boxerläger 2014

Det finns nu en grupp på Facebook för Boxerläger 2014. Du hittar den här:

fb


 

 


 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.