Ordföranden har ordet

Det har snart gått fyra veckor sedan Atibox 2018 i Malmö, världens största boxerfest, i strålande väder med Öresund glittrande i fonden. Europas bästa boxrar, från 30 länder visade upp sig i två dagar. Resultat och bilder hittar ni på Atiboxsiten och Facebooksidan och än en gång, stort TACK till alla som var med och gjorde det möjligt.

Just nu väntar vi på Boxerbladet nr 2, den är försenad beroende på att tidningen innehåller mycket material från just Atibox, bilder, artiklar om de som vann, de som var med på sin första världsutställning för boxrar och inte minst de fina svenska framgångarna, inte mindre än sex svenska kennlar placerade sig i finalringarna. Härligt!

Vi räknar med att det fullmatade numret hamnar i era brevlådor runt 10 juli. Hav tålamod - den som väntar på något gott...
Och nu ser vi fram emot våra svenska boxerspecialer, Alvesta 30 juni, Boxer-SM på Tånga Hed 12 augusti, Södertälje 25 augusti och Eskilstuna 26 augusti. De tre sista är öppna för anmälan - så skynda på och anmäl er. 
I juli som vanligt stora Boxerlägret, också på Tånga Hed. Och nu planerar vi också för höstens Boxerträff och LO-konferens i Eskilstuna 27 - 28 oktober, notera datumet i almanackan.
Till dess - ha en god helg med våra bästa vänner, den bästa av alla, boxern!Greta blommor

Lotta Johansson

Målar ni ägg, lägger in sill, jobbar helg eller har bara skön och ledig Eriks vovve med påskliljor
tid att ägna åt era boxrar? Vi i avdelningsstyrelsen vill gärna störa några ögonblick och hoppas att ni i vilket fall får några sköna dagar.
Ett år har gått sedan flera av oss kom in som nya i AS och jag vågar nog mig
på att att tala för oss alla när jag säger att det har varit ett spännande och stimulerande år, mycket nytt att sätta sig in i och mycket jobb - men så roligt.
I och med Boxerfullmäktige i Malmö i år kom några nya in i gänget; Lotta Westerlund och Madeleine Winberg - mycket välkomna!
Och några lämnade oss för andra uppgifter; Pernilla Sundberg och Elisabeth Wahlström - stort tack!

Och nu händer det mycket, närmast håller vi alla tassar för och hejar på
Tobbe Johansson och Jill Halve som tillsammans med lagledare Weronica Frohlund ska försvara Boxerklubbens färger i IPO VM i Spanien kommande helg.
På söndag natt öppnar anmälan till Boxerlägret på Tånga Hed i sommar och ni börjar vi också få klart med nästan alla domare för boxerspecialerna, glöm inte att VLO:s special - också på Tånga - i år har SM-status liksom den lydnadstävling de arrangerar.
Klassikern 1 maj i Örebro är årets första special och sedan är det inte långt kvar till boxervärldens superevent - ATIBOX 2018 i Malmö sista helgen i maj. Ni har väl anmält er?

Med det önskar alla vi Boxerklubbens avdelningsstyrelse en riktigt god helg tillsammans med det bästa som finns - BOXERN!

Ordförande Johansson har ordet!

Midsommar2017En sommarhälsning från oss i avdelningsstyrelsen (AS), vi har haft våra första två styrelsemöten och bland annat dragit igång jobbet med att utreda våra LO-områden och deras framtid, satt igång arbetsgruppen inför revidering av cert- och championatsregler om dryga fyra år, de nya valphänvisningsreglerna är publicerade på vår webbplats och vi har sagt ja till att Svenska Boxerklubben söker medlemskap i Svenska Draghundportförbundet. Boxern är en arbetande hund och vi vill arbeta för att fler ska börja träna och tävla i drag och vi vill möjliggöra för medlemmar att tävla för Svenska Boxerklubben.

Vi planerar för fullt för höstens Boxerträff och LO-konferens i Eskilstuna, boka redan nu i almanackan sista helgen 28 - 29 oktober, mer info kommer! 

Mer info kommer också mycket snart om blanketter och anvisningar kring spondylosröntgen och hjärtauskultationen; hur vi får rätt blanketter och hur det ska gå till och vart det ska skickas – håll utskick på webbplatsen!

Och i november kommer vi att delta i ett samnordiskt seminarium med Danska, Norska och förhoppningsvis Finska Boxerklubbarna och dryfta hur vi gemensamt jobbar kring avel, hälsa, mentalitet och exteriör – spännande med nordiskt samarbete!

I veckan efter midsommar kommer ett extra tjockt sommarnummer av Boxerbladet med massor av läsning och nyheter, rapport från ATIBOX i Slovakien, annonserna för våra tre återstående boxerspecialer; ÖLO i Österbybruk, MNLO i Sundsvall och MÖLO i Eskilstuna samt Boxer-SM på Tånga Hed – glöm inte att anmäla er!!! 

Dessutom finns det en ordentlig presentation av AS, vi som har fått förtroendet att få representera alla medlemmar i Svenska Boxerklubben.

En lång skön sommar ligger framför oss – det hoppas vi alla. Själv har jag den stora och fantastiska förmånen att dygnet runt titta på fyra små boxerliv som såg dagens ljus för en vecka sedan – samtidigt blöder mitt hjärta för de som sagt farväl till sina älskade boxerhjärtan – livet är skört…

Så ta vara på er och era hundar och njut av varandra oavsett vad ni nu gör; ställer ut, tävlar, tränar, åker på boxerläger, Boxer-SM eller bara slappar i hängmattan – kanske med Boxerbladet, på stranden, i skogen tillsammans med våra fina hundar – BOXERN! 

Glad Midsommar och en skön sommar!

Lotta 

Det har gått en månad sedan Svenska Boxerklubbens LO-konferens och Boxerfullmäktige då föreningen fick en delvis ny styrelse (AS).  En månad som till stor del bestått av att vi nya ska sätta oss in i det stora viktiga arbete tidigare AS gjort. Förutom det löpande arbetet med att leda en av landets större rasklubbar ska vi nu vårda och utveckla bland annat nya RAS och nya valphänvisningsregler, utifrån ett gediget och stort arbete med avelsprogrammet – ett fantastiskt bra jobb!

atipupDe som nu lämnade AS finns ju förstås kvar i vår boxervärld, inte minst Anders Härnman och Maritha Östlund-Holmsten som leder boxersveriges största flaggskepp; ATIBOX 2018 i Malmö – ett evenemang i världsklass. Ni har väl sett filmen? När vi fick se den första gången i Växjö för en månad sedan var stämningen på topp, inom loppet av någon timme var den spridd över - inte hela världen – men en god bit på väg. Entusiasmen och glädjen att få vara del av ATIBOX 2018, med kanske uppåt 600 boxrar, boxerägare, boxernördar, utländska gäster, boxerprylar, ett magnifikt utställningsområde vid Öresund, en till evenemanget välvilligt inställd region, hotell, campingplatser bokade och ett gäng välmeriterade domare på väg. Med hjälp och insatser från våra medlemmar, inte minst genom våra lokalområden, borgar det för en makalös boxerfest. Projektgruppen ATIBOX 2018 har ett gigantiskt arbete framför sig – med stöd från oss alla. Ta en titt på sajten atibox2018.org och tveka inte att höra av er till projektgruppen!

Nya AS har precis satt igång och vi lovar att presentera oss ordentligt snart. Vi har en rad uppdrag från årets Boxerfullmäktige att arbeta med, bland annat att förutsättningslöst titta på våra lokalområden; storlek, geografiskt och hur vi får med våra medlemmar i arbetet, i styrelser, arbetsgrupper mm, för att vi gemensamt ska kunna göra ett bra jobb för Boxerklubben och vår älskade ras.

Om fem år ska championatsreglerna revideras, det kräver ett gediget jobb med stor transparens och delaktighet baserat på fakta och utveckling; hur har man gjort i andra länder, vad är bra för vår ras? Vi tror att en arbetsgrupp kan göra det jobbet bra och lyhört!

Ett av våra mål är också att få fler medlemmar och att vårda de vi har. Att få antalet registrerade valpar att stiga, lite bättre blev det 2016 då vi hade 350 – och suget efter boxervalpar är stort – det märker inte minst de uppfödare som har kullar. Kommunikation och transparenta, öppna diskussioner är en förutsättning för de målen. Vi vill att alla medlemmar ska vara delaktiga och känna att detta är vår förening där vi kan få råd, stöd, ventilera både problem, frågeställningar, förslag och inte minst allt det roliga vi har tillsammans med våra fantastiska ras – BOXERN!

På återhörande

Lotta Johansson

 

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.