boxerlager2018

Boxerläger 2018 kommer äga rum på Tånga Hed, Vårgårda under perioden 2018-07-15 till 2018-07-21.

Lägerledning

 • Cecilia Thelin (Ansvarig)
 • Agneta Lundström

 

Anmälan till Boxerläger 2018

Vi räknar med att kunna öppna anmälan till Boxerläger 2018 den 1 april. Precis som vanligt är alla är välkomna: Nybörjare som elit, unga som gamla. Hunden bör dock vara minst nio månader. 

Även i år använder vi till "först-till-kvarn". Applikationen bakom anmälningsformuläret håller reda på hur många som anmält sig till varje grupp. Detta innebär att du redan vid anmälningstillfället kommer få veta om du fick reserverat en plats i önskad grupp eller ej.

Om du fick en plats i önskad grupp så behöver du endast betala in anmälningsavgiften på 1 500 kr inom 10 dagar från anmälan för att behålla din reservation. Du måste naturligtvis även ha ett giltigt medlemsskap, så kontrollera detta i samband med anmälan. 

Avgifter

De planerade avgifterna är

Kursavgift 1 900
Boende
Enkelrum 1 700
Del i dubbelrum 1 300
Campingtomt 1 pers 1 300
Campingtomt flera pers 1 700
   
Mat
Helpension 1 700
Endast Boscars 350


Frågor

Har du några frågor angående lägret är så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Vi ses på Tånga Hed!

 


 

Gustav  - IPO

gustavI Gustafs grupp väntar en vecka med tävlingsinriktad träning med fokus på skydd och lydnad. Gruppen passar de som tidigare tränat IPO och som är väl insatta i vad som krävs av hund och förare. Max tio deltagare i gruppen där vi tänker oss vissa självständiga pass av spårarbetet i halvgrupp där vi tar hjälp av varandras kunskap och erfarenheter.

"Jag heter Gustaf Ebers och jag ser fram emot en spännande vecka fylld med hundtrning.En del kanske känner igen mig då jag de senaste åren har fått möjligheten att figurerar på olika träningar, tävlingar och mästerskap båda nationellt och internationellt. Jag har i nuläget dedikerat min fritid till min familj och till att hjälpa andra med sina hundar inom alla kategorier i IPO. 

Jag själv blev introducerad till IPO 1997 när jag bodde i Tyskland. Den introduktionen ihop med utvecklingen av sporten fram tills idag har gett mig en bred kunskap inom hundträning som gör att jag gärna möter nya människor och tränar hund.   

Inom alla sporter eller idrotter är träning det självklara och det viktigaste redskapet för att nå framgång. För mig är det viktigt att träna hunden utifrån dess talanger och dagsform samt att inte låta sig drivas av för höga ambitioner för tidigt.

Framförallt ser jag nu fram emot att lära känna boxerrasen och självklart alla dess ägare!"

 

Linda - Brukslydnad & Uppletande

lindaDet här är ett nytt gruppkoncept för er som vill träna lydnad och uppletande under en rolig lägervecka i skog och på appellplanen. Gruppen tränar alltså ingen av specialdelarna spår, sök eller rapport utan fördelar tiden mellan brukslydnad och uppletande. Träningen är tävlingsinriktad. 

"Jag heter Linda Segerdahl och jag bor med mina hundar i Göteborg och arbetar där som legitimerad djursjukskötare.  Jag är född och uppvuxen med schäfer men när jag fick min första egna hund -97 var det en bordercollie. Vi testade på lite av varje men roligast då var agility och lydnad. 

När jag -03 köpte min andra bordercollie, Myzan hade intresset för bruks, vallning och tävling blivit mycket större. Vi tävlade elit sök, elit lydnad, högre spår och vallning. Hon var en riktig stjärna. -07 fick jag Wip (son till Myzan) och vi satsade i första hand på lydnad (elit) men tävlade även i spår och sök.

Idag har jag två malinois, Dizza och Cnas.  Dizza, 12.5 år har jag tränat och tävlat lydnad, spår, sök och skydd tillsammans med men som idag är hon glad pensionär. 

Cnas är 2 år och min nya stjärna. Vi tränar sök, spår, lydnad och lite skydd. Vi har tävlat appell spår och hoppas på både lägre och högre i år. 

Som instruktör tycker jag att det är viktigt att läsa in hela ekipaget och att kunna hjälpa utifrån olika förutsättningar och mål. Det ska kännas "rätt" för mig och min hund och det allra viktigaste är att vi har roligt tillsammans! 

Jag ser fram emot att lära känna era stjärnor i sommar!"

 

Desirée – Lydnad

desireeI Desirées grupp blir det en härlig lägervecka med inriktning på tävlingslydnad. Gruppen passar de som tränar  med tävling i sikte. Desirées främsta mål som instruktör är att hund och ägare ska komma närmare varandra genom ömsesidig förståelse.

”Jag heter Desirée Vilhelmson och är ansvarig för lydnads- och bruksdelarna på Stockholms Hundsportcentrum. 

Jag har en fil.kand. i beteendevetenskap med pedagogisk inriktning från Stockholms universitet. Sedan 47 år har jag haft hund, och har dessutom varit aktiv medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) i 35 år. Under årens lopp har jag gått en mängd olika vidareutbildningar. År 1993 blev jag SBK allmänlydnadsinstruktör och några år därefter SBK tävlingslydnadsinstruktör.

Jag har under åren både tävlat bruksprov och lydnadsklass med alla mina hundar, varav flertalet har varit schäfrar. Med två av dessa tävlade jag i elitklass spår. Just nu har jag dock två Border Collies, den äldsta heter ”Winnie” och henne har jag tävlat i lydnadsklass elit. Karriären med Winnie har jag tyvärr tvingats avsluta på grund av att hon drabbats av en synnedsättning. Med min andra hund ”Play” ska jag starta i högreklass spår i vår samt starta i lydnadsklass 2 under året.”

Robert - IPO

robertDe som anmäler sig till  Roberts grupp kan se fram mot en härlig vecka med tävlingsinriktad träning! Robert har haft boxer i flera år och tränar både yrkesmässigt och för tävling. Gruppen passar ekipage med tidigare erfarenhet av IPO och som är väl insatta i hur sporten fungerar.

 

"Robert Lindström heter jag och har vid det här laget hunnit bli 51 år gammal. Jag är uppvuxen med hund men hundintresset kom på allvar igång 1995 då den första boxern från Kennel Engelaiz gjorde entré. Jag har sedan dess varit rasen trogen.

Våren 1997 utbildade jag mig till hundföraren inom polisen och sedan följde 11 roliga år som patrullhundsförare i Västra Götaland, alltid med en boxer bak i bilen. Under denna tid fick jag även möjlighet att utbilda mig till polisiär hundinstruktör, besiktningsman samt skyddsfigurant, både inom jobbet men även som svenskskyddsfigurant via SBK.

Sedan 2008 jobbar jag idag heltid på dressyrplatsen Råhult i Region Väst där jag huvudsakligen fungerar som stöd till andra instruktörer, mental/lämplighetstestar blivande polishundar och väktarhundar samt tyvärr även en del omhändertagna så kallade farliga hundar. Utöver detta håller jag en del hundrelaterade utbildningar, kvalitetssäkrar hundekipage samt ansvarar för inköp av på både hundar och utrustning.

Jag fått förmånen att få figurera på väldigt många tävlingar och mästerskap t.ex. 6 stycken Polis SM, 1 Nordiskt Polismästerskap samt 3 civila SM i svenskskydd mm. Detta har gett en ganska stor erfarenhetsbank, men också kostat på vad gäller skador och slitage.

Vid sidan av tjänsten har jag hela tiden försökt tävla civilt med mina hundar. Mina tre sista tjänstehundar tävlade alla i elitklass spår med några bra placeringar på Boxer SM och även något cert. Med Acke kom jag även 2:a på polis SM i spårhundsklassen.

Jag har under senare år blivit mer nyfiken på IPO delen och har långsamt växlat över helt till detta idag.

Jag har för närvarande två tikar hemma. Asta som hunnit fylla 10 år och numera är pensionerad från tävlandet men tidigare tävlat elit spår, elit sök, högre skydd samt IPO 2. Dessutom har hon hunnit haft två valpkullar.

Jag har även en tik efter Asta och Aick som heter Dundra och med henne har jag i nuläget tävlat i IPO 1.

Genom åren har jag många gånger fått frågan att medverka som instruktör på Boxerlägret men först förra året fick jag möjlighet att delta för första gången. Detta gav mersmak och jag ser fram emot att träffa både nya och gamla bekantskaper med hundträningen i fokus..

Som instruktör har jag ingen fast modell som jag slaviskt följer utan jag tror på en individanpassad dressyr basserad på mål, förkunskap och mentalitet. Grundtänket är ändå att arbeta med glada arbetsvilliga hundar där man delar upp moment och prickskjuter på problem och hela tiden belönar upp bra beteenden."

 

Johanna - Sök

johannaI Johannas sökgrupp tillbringar man en härlig vecka i sökskogen och lydnadsplanen. Gruppen passar alla som är intresserade av sök och brukslydnad. Det är viktigt att man inser att sökträning är så mycket mer än den egna hunden, sökträning är ett grupparbete som samtliga engagerar sig i. Arrangemanget förutsätter att alla deltagare är medvetna om detta och att det gäller både i sökskogen och på appellplanen!

För Johanna är det viktigt att ha en bra relation till hunden. Glädje, motivation, grunder, koncentration och tydlighet är några av hennes ledord.

”Jag heter Johanna och bor i Kareby utanför Kungälv. Jag är uppvuxen med schäfer så för mig var valet enkelt när jag skaffade min första tävlingshund 1999. Med honom tävlade jag Elit spår och Sök Vårt först SM var i spåret 2002, sedan har vi kvalat in 3 gånger i söket. Flertalet Cert i spår och sök hann vi skrapa ihop. Just nu har jag Ivrer som är 3 år. Vi är godkända i lägre klass Sök.  Min filosofi i söket är att lära hunden arbeta med vinden redan från början, att lägga en stabil grund och utveckla ett stort figurantintresse som längre fram i hundens utbildning ger en motivation till att vilja arbeta även när det är jobbigt och svårt.  Att hitta rätt motivation till varje individ. Att som förare/instruktör ha en träningsfilosofi som man tror på. Att man i bland måste gå utanför sina ramar är bara utvecklande.. Finns ingenting som är fel så länge det fungerar och känns rätt för dig.”

 Eva - Spår

evaTillsammans med Eva tillbringar gruppdeltagarna sin lägervecka i spårskogen och på lydnadsplan. I gruppen hjälps alla åt med att lägga spår och agera statister i ett gemensamt engagemang. 

Eva tror på att träna enkelt och på att det ska vara kul! Hon vill ha en bra relation och ett bra samarbete med hunden. Eva menar att hon är petig och tror på en bra grundträning så att hunden förstår vad vi är ute efter!

”Jag heter Eva Hellström Nilsson och bor i Ljungby tillsammans med min man Lasse och våra två hundar.  Ixo, en schäferhane som är drygt 7 år och Ize som är en 2-årig bordercolliehane.

Jag köpte min första schäfer 1981 och har sedan dess tränat och varit med i brukshundklubben.

Jag har mest hållit på med spår.  2001 startade vi på vårt första SM i Skutskär och det blev 5 SM och 3 NoM med Memorix Dexo. Han blev årets spårhund 2001.

2008 tävlade Memorix Prixä sitt första SM och han startade i 3 SM och 3 Nom. Han har 1 brons och 1 guld på nordiska mästerskapen. Han blev även nordisk brukschampion.

2010 kom Hedeforsens Ixo och han har några cert i spår. Tyvärr är han pensionerad eftersom han har en skada i ryggen.

Därefter skaffade vi en helt ny ras… en bordercollie. Fantastisk fin hund att arbeta med. Nyfikenheten på vallning slutade med att vi nu har sju stycken får också!!! Hur kul som helst.

Ever On Ize är uppflyttad till lägre sök och elit spår. 

Jag ser framemot att träffa er i spårskogen och på lydnadsplanen i sommar!”

 

Socialisering & Äventyrsgrupp Lisa

lisaEtt riktigt äventyr vänta deltagarna i Lisa Nolmarks grupp där fokus ligger på att utveckla samvaron mellan hund och förare. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas både på lydnadsplan samt i skog och mark. Gruppen passar alla som vill ha en god relation till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden! ”Med tillit som grund kan vi bygga katedraler” är en av Lisas nyckelmeningar.

Lisa skriver: "Vi hoppas på en blandad skara boxrar i olika åldrar, 

I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & av-knapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att öka kontakten, som är bra inför all lydnad och för gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark. Aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. 

Boxern Tarraz (8 år) och jag tävlade med husse Ulf i elit rapport och deltog i Bruks-SM 2016. I familjen finns också 2-åriga Tzar som är Tarraz son. Vi tränar rapport och spår med ”lilleman” och är tävlingssugna!"

 

Annika - Spår

annikaGruppen har Annika Hansson som instruktör och kan se fram mot en härlig vecka i skogen och på lydnadsplan. Att har roligt i träningen är viktigt och ett par av Annikas nyckelord för en bra träning och en god relation är glädje och motivation!

Det är viktigt att alla engagerar sig och hjälper till att lägga spår eller agerar statister på lydnadsplanen vid behov. Gruppen passar alla som är intresserade av spår och lydnad.

"Jag heter Annika och bor tillsammans med min man Ronnie och våra tre schäfrar Papaya, Dante och Lyx i Landvetter utanför Göteborg.

När jag var i 15-årsåldern skaffade mina föräldrar vår första boxer. Han hette Tiger och var alldeles gudomlig och kärleken till boxern föddes.

1995 flyttade min allra första egna boxerhane hem till mig och mitt bruksintresse väcktes. Efter honom kom Kalle, min andra boxer, och vi tävlade bland annat rapport och elitspår. 

Samtidigt tävlade jag och Ronnie hans schäfertik Jazza i rapport och vi deltog på 4 SM och ett Nordiskt mästerskap med henne. Hon var en fantastisk hund och jag tog en valp efter henne som heter Papaya. Papaya är en underbar kompis och hon älskar att träna och göra roliga saker. Med henne har vi kvalat och deltagit på 5 SM i rapport och har haft förmånen att få vara med i landslaget och representera Sverige 4 gånger på Nordiska mästerskapen där vi har tagit 2 guld, 1 silver och 1 brons. Papaya är sedan förra hösten pensionerad från rapporten och vi tävlar nu i elitspår. Lyx är nu två år och vi är uppflyttade till högre spår och planerar att starta högre under våren. Vår tredje schäfer Dante tränar Ronnie i svenskskyddet.

Jag tycker SBK är en fantastisk förening att få vara med i och jag är utbildad tävlingsledare och tävlingsinstruktör i bruks/lydnad."

Morten - Spår

mortenSpår är temat i Mortens grupp men även brukslydnad tränas under en härlig vecka på Tånga Hed. I gruppen hjälper man varandra med att lägga ut spår eller ställer upp som önskad statist på lydnadsplan. Gruppen passar alla ekipage som är intresserade av spår och lydnad.

Deltagarna i Mortens grupp kan se fram emot utvecklande pass där stor vikt läggs vid relationen mellan hund och förare. Andra nyckelord i samband med Morten är ”metodisk” och ”spårnoggrann”. Mortens meritlista är lång, han har jobbat i försvarets hundskola, är utbildad figurant och ledare för mentaltest, har haft en godkänd räddningshund, samt tävlat spår i höga klasser och dessutom har han tränat boxerekipage under flera tidigare läger! 

"Hei. Jeg heter Morten Hansen og kommer fra Spydeberg i Norge og  jeg har gleden av å bli invitert som instruktør til Boxerlägeret i Sverige. Jeg har stort sett hatt hund hele livet (og det begynner å bli langt). Vesentlig har jeg hatt Schäferhunder som jeg har konkurrert med i bruks, nordisk program, men også vært innom rasene Rottweiler, som også var godkjent redningshund, og Golden Retriever. Idag her jeg Schäfern Ixx som kommer fra kennel Tariq i Sverige. Jeg ser frem mot nok en uke sammen med trivelige hundemennesker hvor vi setter relasjon mellom hund og fører som høyeste prioritet.

Hilsen Morten"

 

 

Birgitta - Sök

birgittaI Birgittas sökgrupp tillbringas härliga dagar i sökskogen och på lydnadsplanen tillsammans med en mycket erfaren och kompetent instruktör.  Gruppen passar alla som är intresserade av sök och brukslydnad och som förstår att sökträning är så mycket mer än den egna hunden - det är ett roligt grupparbete som samtliga engagerar sig i. Birgitta gillar boxer och ser fram mot att få tillföra sin kunskap under en energifylld vecka med sök! 

"Jag heter Birgitta Sunnergren och bor i Tidaholm. Jag är 60 år, har barn och barnbarn. Jag har för närvarande två hundar, båda riesenschnauzer! Ekhöjdens Kokos 10 år samt hennes dotter Ekhöjdens Öza, 5 år. Jag tävlar och tränar aktivt, framför allt sök, men även spår.  Jag är utbildad Sbk-instruktör samt tävlingssekreterare. Jag har tävlat bruks-SM i sök 2012 med Kokos. Bruks-SM sök 2018 kommer jag troligtvis tävla med Öza. Hundar är hela min fritid, de ger för det mesta positiv energi på ett eller annat sätt! Jag tränar alltid med en god och bra attityd, det är viktigt för både mig och hundarna. Hundar vill vara till lags och samarbeta. Jag som hundförare måste hitta verktygen som behövs för gott samarbete och utveckling i både träning och tävling. Som instruktör vill jag att både hund och förare ska känna en god känsla efter dagens träning."

 

En vecka på Boxerläger

Lägerdagarna startar med en frivillig platsliggning med skott klockan 8.00 på Kanonplan. Du som vet med dig att du har en hund som inte klarar platsen eller som är berörd av skott bör tala med din instruktör för att få hjälp om hur du ska hantera platsen. Det går till exempel bra att lägga hunden en bit ifrån. 

Efter platsen är det samling i respektive grupper för transport till skog eller träningsplan. Aktivitetsupplägget gör respektive grupp tillsammans med instruktören. Lunchen serveras i lådor som går att äta på Tånga eller att ta med ut i skogen. Gruppen planerar och ordnar själv med dagens kaffekorg till samtliga deltagare och till instruktören. Kaffe och dricka samt hembakat kaffebröd brukar vara populärt! Eftersom en stor del av träningen i de flesta grupper sker på olika ställen är bil med hundbur är nödvändigt. Om du inte har tillgång till bil måste du själv i god tid innan lägret ordna samåkning med någon annan. Träningsdagen brukar avslutas runt 17.

Klockan 18.00 serveras middagen i Matsalen för de som beställt helpension. Övriga äter i barack eller egen husvagn.

Klockan 20.00 slås porten upp för pubkväll i Matsalen, då tänds även grillen där man kan köpa korv eller hamburgare (vegetariskt alternativ finns också). Grupperna hjälps åt att sköta pub och grill och har en kväll tilldelad att ansvara för.

Det brukar bli någon form av aktivitet ett par av kvällarna, till exempel föreläsning, tipspromenad eller quiz. På torsdagskvällen har vi Boscarsgala. Då äter vi gott på vita dukar och applåderar åt utdelningen av Boscars som tilldelas nominerade lägerdeltagare och hundar. Ett tips är att redan från dag ett fundera på olika sorters nomineringar. Morgonen efter brukar de flesta grupper komma överens om att ha en sovmorgon på någon extra timme!

Det är många deltagare som varit på boxerläger tidigare men vi har också varje år helt nya deltagare. Var snäll och se till att alla känner sig välkomna! Det är också viktigt att man från början inser att det här är gruppträning, det innebär att vi hjälper och engagerar oss i varandra. Vi vallar, lägger spår, fungerar som olika sorters figuranter och peppar varandra. Alla har olika hundar med varierande kunskap och historia, ta hänsyn till dina gruppkamraters träning genom att till exempel vara uppmärksam på om det är lämpligt att ha hund ute under pågående träning eller om det finns andra individuella önskemål för att alla ska få goda träningsmöjligheter. Var noga med att fördela träningstiden rättvist.

Har du frågor? 

Kontakta  Agneta 070-9943652 eller Cecilia 070-2282613 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


 

Info till de som inte anmält tidigare

Anmälan öppnar 1 april och anmälningsformuläret finns i menyn till vänster.

Platserna till de mest populära grupperna brukar gå åt väldigt snabbt, några få minuter bara...

Vilka som kommer bli mest populära vet vi ju inte i förväg. Är du ute efter någon speciell instruktör är det alltså bara att hänga på låset kl 00.00 den 1 april!

Du bör ha koll påföljande info när det är dags för anmälan:

 • Ditt namn
 • Ditt medlemsnr
 • Ditt personnr 
 • Din adress, postnr och postadress 
 • Ditt telefonnr (helst mobil)
 • Din epost-adress 
 • Hundens namn samt tilltalsnamn
 • Vilken grupp du anmäler till
 • Vilken boende 
 • Om du vill ha helpension eller ej

Om gruppen är full så går den inte längre att välja. Om gruppen fyldes under tiden du knappade får du ett felmeddelande som berättar detta och det är bara att välja en annan grupp...

Personnr ska skrivas med 10 siffror (ååmmddnnnn) och valideras. Anledningen till att vi vill ha ditt personnr är att vi samarbetar med studiefrämjandet och de kräver detta. Utländska deltagare skriver 1212121212 (vilket är ett korrekt format för ett personnr :) ).

Medlemsnr ska skrivas med 6 siffror. Är du t ex medlem i hundungdom kan det hända att ditt medlemsnr ser annorlunda ut. Skriv då de sex första siffrorna i ditt personnr. Skulle anmälningsformuläret ha synpunkter på att ditt medlemsnr inte verkar vara giltigt så är det bara en varning. Anmälan går igenom ändå.

Skulle något bli fel i din anmälan eller om du t ex ändrar dig vad gäller boende eller helpension hör av dig. Vi kommer göra vårt bästa för att ändra efter dina önskemål.

 


 

Tångahed

Tångahed är ett före detta svenskt militärt övningsfält ett par km utanför Vårgårda i Västergötland. Övningsfältet användes mellan åren 1862 och 1962 av Göta artilleriregemente och mellan 1963 och 1995 av Älvsborgs regemente. Numera finns det bland annat en camping på området och de gamla logementen är ombyggda till vandrarhem. På området finns även stora gräsytor vilka gör området mycket lämpligt för hundträning.

En knapp mil österut finns Remmende skjutfält där vi brukar vara för att träna spår och sök.

Inne i Vårgårda samhälle, vilket ligger på gångavstånd från Tånga, så finns det affärer, apotek, systembolag, veterinär och annat man kan tänkas behöva under lägerveckan.

Hitta till Tångahed

Tånga Hed Campings webbplats externalLink

Vårgårda kommuns webbplats externalLink


Facebookgrupp för Boxerläger 2018

Du vet väl att det finns en grupp på Facebook för Boxerläger 2018. Du hittar den här:

fb

 


 

 

 


 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.