Artiklar som tidigare har funnits på startsidan

 

OBS! Artiklarna är inte uppdaterade. Detta innebär att informationen i dem inte nödvändigtvis är aktuell eller korrekt längre. 

Tillbaks till startsidan

 


 

Epost-adresser på boxerklubben.org

I samband med genomgången och uppfräschningen av klubbens webbplats kommer det städas bort gamla epost-adresser. Har du en epost-adress på domänen boxerklubben.org eller atibox2018.org som du vill behålla, var vänlig meddela Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. före 2018-12-15.

 OBS gäller alltså bara adresser på formatet Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , inte personliga adresser som, finns i t ex uppfödarregister.

 

Årsmöten och BF 2019

Sensommaren har inte klingat av än - men hösten närmar sig och i februari är det dags för årsmöten i våra lokalområden. Boxerfullmäktige, Sv Boxerklubbens årsmöte, sker 10 mars med GDLO som värd.
Och det är också ett av alla tillfällen du som medlem kan göra din röst hörd. Motioner ska vara våra lokalområdesstyrelser tillhanda 20 oktober. Motioner till Boxerklubben, ska vara hos AS 15 november.
Så har du något som ligger dig varmt om hjärtat - skriv och värna om demokratin i vår klubb!

Riva motion

Höstens Boxerträff/LO-konferens

Vi träffas på Elite Hotell i Eskilstuna helgen 27 - 28 oktober 2018. Och ni kommer väl!

Boxerträff LOkonferens okt 2018 web

Här finns PM till Eskilstuna!

PM MÖLO 26 augusti 2018

Vi erbjuder också exterörbeskrivning i samband med utställningen - anmälan på SBK Tävling

Förlängd anmälan

Vi har förlängt anmälningstiden på Boxerspecialerna i Södertälje och Eskilstuna tom 10 augusti.
Anmälan ÖLO
Anmälan MÖLO

PM Boxer-SM 2018

pdf Ladda  ner...

 


 

Boxerbladet är på gång!

Nu på onsdag 11 juli går Boxerbladet nr 2 2018 i tryckpressen och du som medlem har den i din brevlåda nästa vecka. Om du har kommit ihåg att betala medlemsavgiften förstås. Har du missat den här gången? Maila till helena(at)boxerklubben(dot)org och berätta att du är på gång så fixar hon så att du inte missar det superspännande numret!

BB2 2018

Förlängd anmälan till SM!

Boxer SM närmar sig.....

Vill du åka och ställa ut eller tävla lydnad men inte har någonstans att bo? VLO har några rum kvar på Tånga Hed. Är du intresserad av dessa ta kontakt med Malin Andersson Fd Strömberg på chatten eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast måndag lunch (sen måste vi lämna överblivina rum tillbaka till Tånga)

Sista anmälningsdag är förlängd till TORSDAG DEN 26 JULI GÄLLER BÅDE UTSTÄLLNING OCH LYDNAD!!!

Anmälan till utställningen

Anmälan till lydnaden

vlo

Vi ber att få önska en god midsommar - läs mer!

Blänkare Boxerträff LOkonferens okt 2018 web

Alla specialer 2018 öppna för anmälan!

Nu är alla kommande boxerspecialer 2018 öppna för anmälan. Närmast i tid 30 juni i Alvesta i ÖGLO:s regi, Boxer-SM som i år arrangeras av VLO på Tånga Hed 12 augusti. 
Och de två sista för året; ÖLO 25 augusti i Södertälje och MÖLO, arrangeras av Sv Boxerklubben, 26 augusti i Eskilstuna.
Anmälan till boxerspecialerna

Årets domare klara 

Nu är alla domare klra till årets boxerspecialer - du hittar de här!

Glad Påsk!  

 Ordförande Johansson har ordet Läs mer!

atiboxipo2018

Atibox IPO-VM

Du har väl inte missat att Atibox IPO-VM äger rum 7-8 april 2018 i Haro som ligger i Roija i Spanien.

Mer info på www.atiboxipo2018.com (endast på spanska dessvärre)

VP-vinnare

Skicka gärna en bra bild på er hund så ska jag publicera den på VP-sidan

Skicka den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


 

Vandringspriser 2017

Nu finns listor över vandringspriser 2017 publicerade

Läs mer...

 

Driftstörningar vid byte av webbhotell

Just nu byter Boxerklubben webbhotell. Detta är inte att aktivt val från vår sida utan beror på att det webbhotell vi använder har sålt delar av sin verksamhet. 

Det har varit hittills varit ytterst svårt att få det nya webbhotellet att ge några tidplaner eller på annat sät informera om hur och när flytten sker.

Under flytten så är det sannolikt att det kommer bli en del driftstörningar. Just nu så är det en del störningar i t ex anmälningsformulär till Atibox-utställningen i Malmö, i uppfödarregistret etc.

Jag beklagar dessa störningar ,men som det ser ut så är det väldigt lite jag kan göra för att påverka detta.

//Erik Sundberg, webmaster

valberedning18

Nu startar Boxerskolan 2018 och Boxerskolan Lägre 2018

Vill du börja tävla men inte vet hur du ska komma igång? Har du en boxer som du tycker har oändligt mycket att lära? Vill du hitta motivationen för er båda? Då är Boxerskolan 2018 något för dig!  Eller har du redan börjat tävla, då ska du spana in Boxerskolan Lägre. Syftet med Boxerskolan är att få fler boxerekipage att komma till tävling – kanske är det just du och din boxer!

Läs mer...


 

Korningsdiplom och Korningsstatyetter

Vi har ju som tidigare framgått haft en del problem med olika kontaktformulär. Därför förlänger vi ansökningstiden för korningsdiplom och korningsstatyetter till 20 januari. Skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om vill ansöka om något av dessa.

Eventuella frågor besvaras av Towe Melander: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

 

Ett erbjudande du inte kan motstå!

Vad säger du om möjligheten att  få köpa ett utställningstält där det är tryckt antingen ditt kennelnamn, ditt företagsnamn eller ditt eget namn och ATIBOX 2018?

agriaTurboTent

Ett mycket speciellt erbjudande! Det finns bara åtta tält och priset? Fantastiska 250 euro / 2450 SEK. Du beställer och betalar det och det kommer att användas som domartält under utställningen  i maj. Du får sedan ta hem det efter utställningen på söndagen – kanske ditt tält är det som användes i finalringen? 

Men SKYNDA dig – de första åtta som beställer och betalar får ett av dessa exklusiva tält.

Beställ genom att maila till:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Kontaktformulär

Just nu fungerar inte alla kontaktformulärer. Arbete med att åtgärda pågår.

//webmaster

 

inbjudan

Enkät vandringspriser

'2017 års verksamhetsplan som fastslogs på boxerfullmäktige i mars har avdelningsstyrelsen fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för revidering av antal vandringspriser samt revidering av statuter. Vi önskar nu få in era synpunkter i frågan och till en början genom en anonym enkät bestående av ett fritextformulär samt ett par frågor. För att kunna svara behöver du ha läst om våra vandringspriser först under utställning->vandringspriser.

Vi tar tacksamt emot alla synpunkter och idéer och vill du dessutom vara med i det praktiska arbetet med eventuell revidering av priser så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. g

Länk till enkäten: https://goo.gl/forms/ygf3RR8hfCUq87883

 

 

Ordförande Johansson har ordet december 2017

Vi ber att få störa i julstöket inför helgen, mellan skinkan, sillen, klädning av gran eller inget alls av allt detta. Eller inget julstök alls – men kanske några lugna dagar tillsammans med de vi gillar bäst och bryr oss mest om.

Läs mer...

 

 

Boxerknän

SKK har föreslagit att screening på knän ska tas bort på Boxern under 2018.  Trots ett mångårigt framgångsrikt hälsoprogram på knän har vi inte nått de resultat vi ville ha. Lyssna och hör varför och vad vi ska göra istället!

 

Videon hittar du i infobanken

 

Störningar i mail

Just nu har vårt webhotell störningar i sin mail-tjänst, det påverkar formulär som t ex beställning av boxerkalender. Var extra uppmärksam på att beställningen går igenom.

Arbete med att åtgärda pågår.

//webmaster

 


 

Boxerkalendern2018 webpuff

Beställ här

Renal Dysplasi – njursjukdom hos boxer – vad gör vi nu?

 

Boxerklubben har sökt pengar tillsammans med två andra rasklubbar och SLU för forskning kring den dödliga njursjukdomen Renal Dysplasi (RD). Forskningsmedlen söktes från SKKs utvecklingsfond och rasklubbarna har var och en bidragit med 5000 kr. Medlen beviljades sommaren 2017. Projektet omfattar raserna Boxer, Flat coated retriever och Berner sennen. 

Läs mer...

,

Malin Andersson - finns alltid där som en klippa i mitten

malinAndersson
Foto: Mia Ljung

 

"Svenska Kennelklubbens Utställningskommitté beslutade att tilldela Malin Andersson från Boxerklubben 5 000 kr att användas till resa och besök på Jahresseiger 2018 i Zschepkau, Tyskland, för att få inspiration och idéer bland annat inför genomföranden av såväl lokala utställningar som Boxer-SM."

Svenska Boxerklubben är glada och stolta över att SKK sa ja till vår nominering som löd så här:

"Har under drygt 10 år drivit och utvecklat Svenska Boxerklubben VLO:s (västra lokalområdet) inofficiella valputställning till en av Sverige största med drygt 500 deltagande valpar. Arrangerat och varit utställningsansvarig för Boxer SM i många år där det arrangeras officiella lydnad, bruksprov samt officiell utställning under tre dagar. Sitter i VLO:s styrelse och är utställningsansvarig för VLO:s officiella boxerspecial varje år. Ställer upp som stöd och hjälp till Boxerklubbens andra LO när de behöver hjälp vid arrangerande av utställningar. Hon är en eldsjäl som verkligen förtjänar att få uppskattning för det jobb som hon lägger ner inom Boxerklubben. Dessutom drar hon ett tungt lass även på Boxer-SM som spindeln i nätet när det gäller utställningen. Visst finns det många funktionärer runt i kring som också gör ett stort jobb men Malin finns alltid där som en klippa i mitten."

Just nu håller hon dessutom på att ordna med VLO:s stora inofficiella utställning i november som drar in mycket pengar till klubben.

Malin Andersson är 44 år, bosatt i Göteborg med två barn, två boxrar och en mops. Jobbar natt som undersköterska på ett korttidshem för gravt funktionshindrade barn. Tävlar med boxrarna i både bruksspår och lydnad och ställer ut en hel del. Åker även med dottern när hon ställer ut sin mops.

- Det är en ära att få stipendiet, säger Malin. Och väldigt roligt att få uppskattningen och de fina orden i nomineringen.

Malin ska använda stipendiet till att åka till Jahressieger i Tyskland 2018. Hon vill se hur de jobbar med arrangemanget. 

Stort grattis Malin!

Instruktioner för spondylosröntgen

Nu finns remiss och instruktioner för dig som ska spondylosröntga din boxer. Från och med 1 januari är känd spondylosstatus på våra boxrar ett krav för att få valphänvisning på Svenska Boxerklubben. Det gäller för hundar födda 1 januari 2016 och senare. Det svenska avelsdjuret ska vara röntgat efter två års ålder. Avläsning av ryggröntgen görs i Tyskland, enligt anvisningarna från Svenska Boxerklubben. 

Kommittén för Avel och Hälsa skickar remiss och översättning av remissen till de hundägare som önskar göra röntgen, vi tillhandahåller också instruktioner kring hur röntgen ska göras, en lätt översättning av remissen och adress vart remissen tillsammans med röntgenbilder ska skickas. Remissen och översättningen beställer du genom att maila till kommittén, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  

Instruktionerna om hur det går till hittar du här.

Kommittén för Avel och Hälsa

 

Vill du bli webmaster?

Vi och vår webmaster behöver hjälp. Svenska Boxerklubben står inför ett år med många uppgifter; vårt webhotell ska flyttas, vi ska ta fram en helt ny sajt i modern miljö, redan idag är vår web mycket aktiv tillsammans med sociala medier och mer blir det. Så nu söker vi ytterligare en webmaster som kan hjälpa till med att sköta om uppdatering och föra utvecklingen framåt.

Är du den som kan och vill hjälpa klubben med att synas på webben och på sociala medier?

Har du teknisk kompetens inom t ex PHP, CSS och/eller JavaScript är det ett plus men absolut inget krav.

Hör av dig till Lotta Johansson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Erik Sundberg Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så berättar vi mer!

 


 

MÖLO nedlagt

Mälardalen-Östergötlands Lokalområdes medlemmar har under våren och sommaren 2017 på årsmöte och extra årsmöte beslutat att lokalområdet ska läggas ned. MÖLO:s medlemmar har fått information om hur de ska hantera sina medlemskap i fortsättningen, information gick ut kring midsommar och med en påminnelse i augusti.

Medlemmarna kunde aktivt välja det lokalområde de vill tillhöra och det har ett 15-tal gjort, de är överflyttade till det LO de har valt. Övriga medlemmar som inte har valt har sedan fördelats mellan ÖGLO och ÖLO. De som har postnummer som börjar på 58 och 59 tillhör i fortsättningen ÖGLO. De som har postnummer som börjar på 60, 61, 63, 64, 72 och 73 tillhör numera ÖLO. Båda lokalområdena som fått en rad "nya" medlemmar är underrättade om fördelningen och de som i fortsättningen blir nya medlemmar kommer att tillhöra lokalområde enligt postnummerprincipen.

MÖLO:s webbplats är också stängd.

Frågor och funderingar, hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , medlemsansvarig.

Avdelningsstyrelsen Svenska Boxerklubben

Lotta Johansson

exclamation

Viktig information till lo-webmasters om vårt webhotell!

Fr o m mitten av april erbjuder vårt webhotell, City Sites, en nyare version av PHP (7.0) för de webbplatser som använder Linux. Detta påverkar alltså alla webbplatser som boxerklubben har! Under en övergångsperiod får du göra ett aktivt val att välja PHP 7.0 och senare i vår kommer PHP 7.0 bli standard.

 

Mer information om hur du väljer version finner du här:

https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/497/0/Hur-du-byter-PHP-version-i-var-Linux-miljo

PHP 5.6 förväntas finnas tillgängligt t o m december 2018. Innan stödet för PHP 5.6 upphör MÅSTE du ser över din webbplats så den fungerar med den nya PHP-versionen. 

Genom att följa en enkel guide kan du själv testa och se om din webbplats kommer att påverkas efter det att PHP 7.0 blir standard.

Om du kör Windows på din lokala dator: 

https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/495/0/Testa-din-webbsida-mot-PHP-7.0-for-dig-som-anvander-Windows

Om du kör Linux eller Mac på din lokala dator: 

https://support.citynetwork.se/index.php?/Knowledgebase/Article/View/496/0/Testa-din-webbsida-mot-PHP-7.0-for-dig-som-anvander-Linux/Mac


 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.