Skriv ut
Senast uppdaterad torsdag, 06 mars 2014

FALSK BOXERKLUBBSSIDA! 

Boxerklubbens plats på webben har blivit utsatt för ett kapningsförsök. Någon har registrerat boxerklubbens gamla domännamn och skapat en falsk boxerklubbsajt.

Vill man se från den positiva sidan är det naturligtvis trevligt att man finner boxerklubbens webbplats tillräckligt bra för att vara värd att kapa.

Ska man vara lite mer allvarlig så är det natuligtvis inte bra eftersom sidan lurar sökmotorer så att folk som söker efter information om boxerklubben hamnar på fel ställe.

Man har även helt ogenerat kopierat en hel del texter från den riktiga webbplatsen. Det tråkiga med detta att informationen på dessa blir inaktuell och ibland även felaktig. Dessutom är det även med stor sannolikhet ett brott mot upphovsrättslagen.

Den falska sajten ger ett tämligen slarvigt och amatörmässigt intryck och det är rimligt att anta att den/de som gjort den inte heller har några nämnvärda kunskaper om vare sig Svenska Boxerklubben, Brukhundklubben eller brukshundar i allmänhet.

Att veta exakt vilket syfte kapningen har är naturligtvis omöjligt, men man kan utgå från att det är något olagligt, omoraliskt, otrevligt eller något annat mindre bra.

Det rekommenderas varmt att man undviker att gå in på bluffsajten samt att man kontrollerar att man på egna sidor inte glömt kvar någon länk till gamla domännamnet då detta genererar trafik till bluffsajten som kommer ge den högre rankning hos sökmotorerna och det är förmodligen precis vad bedragaren vill.

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.