Boxerläger 2017

Boxerläger 2017 kommer vara på Tånga Hed,Vårgårda under perioden 2017-07-16 till 2017-07-22.

Lägerledning

  • Cecilia Thelin (Ansvarig)
  • Ingrid Trip

 

Sökgrupp Carina

carinaEn veckas härlig träning med Carina innebär arbete både i sökskogen och på lydnadsplanen. Gruppen passar alla som är intresserad av sök och brukslydnad. Det är viktigt att man är införstådd med att det krävs ett engagemang i gruppen, alla hjälper till med att figga, valla eller fungera som statister på lydnadsplan. Carina gillar lägerliv och har varit instruktör på flera andra rasläger!

"Jag heter Carina Sehlin och ska hålla i sök och lydnad.

Tävlar och tränar aktivt, är utbildad Sbk instruktör, mental figurant, domare i lydnad och har gått en hel del special hundinriktade kurser inom belöningsträning, pedagogik och mental träning.

Jag har tre stycken hundar. En malinois, Lei-Anns Baqqi som är 11 år och har cert i spår, sök och 25 st 1:a pris i elitlydnad. Min aktiva tävlingshund, en malinois, Bruksviljans Amaroq som är 5 år, tävlar elitsök, elitspår, har cert och är lydnadschampion. Sist men inte minst en chodsky pes, Best Wishes Annia'q som är 1 år och är under utbildning. Tidigare har jag tävlat groenendael och hollandse herdershond i lydnad, sök, spår, viltspår och räddning.

Jag har tävlat lydnads SM och VM i lydnad för Belgiska Vallhundar.

Jag älskar att peta i detaljer och har alltid en genomtänkt träningsplan inför varje pass, min träningsfilosofi bygger på: Attityd – Glädje – Motivation

En hund kan inte fejka de här tre viktiga 'byggstenarna' och för att få hunden att hålla en hel tävlingsdag måste byggstenarna vara väl förankrade i ett gott samarbete – ett teamwork!

Varje hund skall tränas individuellt, ingen hund eller förare är den andra lik. Det viktigaste av allt är hur jag är som förare, min attityd mot hunden, att jag är ärlig i min lek, träning och belöning och att det jag gör kommer från mitt hjärta. Det kan ingen annan påverka, det är mitt jobb att göra varje träning till en fest för min hund!"

 

 

Info till de som inte anmält tidigare

Anmälan öppnar 1 april och anmälningsformuläret finns i menyn till vänster.

Platserna till de mest populära grupperna brukar gå åt väldigt snabbt, några få minuter bara...

Vilka som kommer bli mest populära vet vi ju inte i förväg. Är du ute efter någon speciell instruktör är det alltså bara att hänga på låset kl 00.00 den 1 april!

Du bör ha koll påföljande info när det är dags för anmälan:

  • Ditt namn
  • Ditt medlemsnr
  • Ditt personnr 
  • Din adress, postnr och postadress 
  • Ditt telefonnr (helst mobil)
  • Din epost-adress 
  • Hundens namn samt tilltalsnamn
  • Vilken grupp du anmäler till
  • Vilken boende 
  • Om du vill ha helpension eller ej

Om gruppen är full så går den inte längre att välja. Om gruppen fyldes under tiden du knappade får du ett felmeddelande som berättar detta och det är bara att välja en annan grupp...

Personnr ska skrivas med 10 siffror (ååmmddnnnn) och valideras. Anledningen till att vi vill ha ditt personnr är att vi samarbetar med studiefrämjandet och de kräver detta. Utländska deltagare skriver 1212121212 (vilket är ett korrekt format för ett personnr :) ).

Medlemsnr ska skrivas med 6 siffror. Är du t ex medlem i hundungdom kan det hända att ditt medlemsnr ser annorlunda ut. Skriv då de sex första siffrorna i ditt personnr. Skulle anmälningsformuläret ha synpunkter på att ditt medlemsnr inte verkar vara giltigt så är det bara en varning. Anmälan går igenom ändå.

Skulle något bli fel i din anmälan eller om du t ex ändrar dig vad gäller boende eller helpension hör av dig. Vi kommer göra vårt bästa för att ändra efter dina önskemål.

 


 

Anmälan till Boxerläger 2017

Vi räknar med att kunna öppna anmälan till Boxerläger 2017 den 1 april. Precis som vanligt är alla är välkomna: Nybörjare som elit, unga som gamla. Hunden bör dock vara minst nio månader. 

Även i år använder vi till "först-till-kvarn". Applikationen bakom anmälningsformuläret håller reda på hur många som anmält sig till varje grupp. Detta innebär att du redan vid anmälningstillfället kommer få veta om du fick reserverat en plats i önskad grupp eller ej.

Om du fick en plats i önskad grupp så behöver du endast betala in anmälningsavgiften på 1 500 kr inom 10 dagar från anmälan för att behålla din reservation. Du måste naturligtvis även ha ett giltigt medlemsskap, så kontrollera detta i samband med anmälan. 

Avgifter

De planerade avgifterna är

Kursavgift 1 900
Boende
Enkelrum 1 700
Del i dubbelrum 1 250
Campingtomt 1 pers 1 250
Campingtomt flera pers 1 560
   
Mat
Helpension 1 700
Endast Boscars 350

 

Frågor

Har du några frågor angående lägret är så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Vi ses på Tånga Hed!

 


 

IPO-grupp Erik

erik tnVäljer du en plats i Eriks grupp väntar en spännande vecka med tävlingsinriktat upplägg! Fokus kommer i första hand ligga på skyddsarbete och lydnad. Gruppen passar ekipage som har tränat IPO tidigare och som är väl insatta i hur IPO fungerar.

”Mitt namn är Erik Lagerström och jag bor i Västerås med min sambo. Vi har fyra stycken hundar, en schäfer och tre stycken mallar. Jag började med IPO 2010 och det är den formen av hundsport som ligger mig närmast om hjärtat. 

Det som jag tycker är allra viktigast när det gäller hundträning är att man aldrig kan drifta sin hund för mycket!  I skyddet så är bettet det allra viktigaste, det är a och o för en bra IPO-hund. Jag är auktoriserad tävlingsfigurant. 

Jag ser fram emot en vecka med rolig hundträning!”

IPO-grupp Daniel

daniel tnOm man väljer Daniels grupp kan man se fram mot en spännande vecka med träning av grunderna i IPO; spår, lydnad och skydd. Daniel visar hur man utnyttjar de naturliga drifthöjarna och belöningssystemen som finns i våra hundar. Gruppen passar nybörjare som vill prova på samt lära mer om IPO/BSL.  

Daniel: "Jag heter Daniel Nilsson och jag började träna hund 1996. Det har alltid varit schäfer som gällt och jag har fört upp hundar inom både svenskbruks och IPO och idag har jag flera hundar i aktiv träning. Jag är utbildad SBK instruktör, utbildad tävlingsledare, MH-testledare samt provledare för IPO. 

Hundar är olika mentalt konstruerade och jag individanpassar träningen för att få fram hundens egenskaper maximalt. Trygghet, självsäkerhet och motivation är några viktiga ledord i min träningsfilosofi."

IPO-grupp Robert

robert tnDe som har förmånen att få en plats i Roberts grupp kan se fram mot en härlig vecka med tävlingsinriktad träning! Robert har haft boxer i flera år och tränar både yrkesmässigt och för tävling. Gruppens passar ekipage med tidigare erfarenhet av IPO.

"Robert Lindström heter jag och har vid det här laget hunnit bli 50 år gammal. Jag är uppvuxen med hund men hundintresset kom på allvar igång 1995 då den första boxern från Kennel Engelaiz gjorde entré. Jag har sedan dess varit rasen trogen.

Våren 1997 utbildade jag mig till hundföraren inom polisen och sedan följde 11 roliga år som patrullhundsförare i Västra Götaland, alltid med en boxer bak i bilen. Under denna tid fick jag även möjlighet att utbilda mig till polisiär hundinstruktör, besiktningsman samt skyddsfigurant, både inom jobbet men även som svenskskyddsfigurant via SBK.

Sedan 2008 jobbar jag idag heltid på dressyrplatsen Råhult i Region Väst där jag huvudsakligen fungerar som stöd till andra instruktörer, mental/lämplighetstestar blivande polishundar och väktarhundar samt tyvärr även en del omhändertagna så kallade farliga hundar. Utöver detta håller jag en del hundrelaterade utbildningar, kvalitetssäkrar hundekipage samt ansvarar för inköp av på både hundar och utrustning.

Jag fått förmånen att få figurera på väldigt många tävlingar och mästerskap t.ex. 6 stycken Polis SM, 1 Nordiskt Polismästerskap samt 3 civila SM i svenskskydd mm. Detta har gett en ganska stor erfarenhetsbank, men också kostat på vad gäller skador och slitage.

Vid sidan av tjänsten har jag hela tiden försökt tävla civilt med mina hundar. Mina tre sista tjänstehundar tävlade alla i elitklass spår med några bra placeringar på Boxer SM och även något cert. Med Acke kom jag även 2:a på polis SM i spårhundsklassen.

Jag har under senare år blivit mer nyfiken på IPO delen och har långsamt växlat över helt till detta idag.

Jag har för närvarande två tikar hemma. Asta som hunnit fylla 9 år och numera är pensionerad från tävlandet men tidigare tävlat elit spår, elit sök, högre skydd samt IPO 2. Dessutom har hon hunnit haft två valpkullar ur vilken bland annat min andra hund

Dundra är inte så gammal ännu och vi har bara hunnit göra ett BH-prov, men tanken är att vi ska försöka oss på att tävla lite IPO längre fram.

Genom åren har jag många gånger fått frågan att medverka som instruktör på Boxerlägret men aldrig riktigt hittat tiden förrän nu när barnen blivit lite äldre. Därför tycker jag det ska bli väldigt roligt och spännande att träffa både nya och gamla bekantskaper med hundträningen i centrum.

Som instruktör har jag ingen fast modell som jag slaviskt följer utan jag tror på en individanpassad dressyr basserad på mål, förkunskap och mentalitet. Grundtänket är ändå att arbeta med glada arbetsvilliga hundar där man delar upp moment och prickskjuter på problem och hela tiden belönar upp bra beteenden."

Polishund SM 2015 externalLink

Best of Bruks/IPO SM 2014 externalLink

Spårgrupp Tina

tina tnMed Tina Lorentzon som instruktör kan gruppens deltagare se fram mot en härlig vecka i skogen och på lydnadsplan. I gruppen hjälps alla åt med att lägga spår och agera statister i ett gemensamt engagemang. Tina drivs av klurandet och problemlösningen för varje enskild individ, oavsett vad det är man tränar. Hon menar att i hundträningen utvecklas man och lär sig nya saker hela tiden!

Gruppen passar alla som är intresserade av spår och lydnad. 

Tina skriver: 

"1985 skaffade jag min första hund och sen dess har jag varit fast i att träna. Efter hand kom även ett stort intresse för att tävla. Sedan början av 90-talet har jag tävlat på elitnivå i spår, sök och lydnad samt kört upp tjänstehundar i räddning och bevakning. Jag har deltagit i flera SM i räddning samt lydnad och har ett drygt 20-tal cert i spår. I nuläget har jag två hundar av rasen golden retriever;

Kuling 6 år- godkänd högre spår samt godkänd räddningshund.

Zinus 10 år- bruksschampion i spår, godkänd räddningshund och uppflyttad till lydnadsklass elit.

Jag är utbildad SBK-instruktör samt hundtjänstinstruktör. När jag inte tränar hund jobbar jag med socialt arbete samt utbildning inom skolan. I grunden är jag lärare. För mig är den viktigaste ingrediensen att hund och förare har roligt på träning! När det sen blir lyckat på tävling eller i tjänst, vilket är mitt mål, så är det pricken över i!"

 

Sökgrupp Lotta

lotta tnI Lottas sökgrupp tillbringar man en härlig vecka i sökskogen och på lydnadsplanen tillsammans med en mycket erfaren och kompetent instruktör känd för sin stora ”verktygslåda”!  Gruppen passar alla som är intresserade av sök och brukslydnad och i Lottas grupp så inser man att sökträning är så mycket mer än den egna hunden - det är ett roligt grupparbete som samtliga engagerar sig i.  Med andra ord så hjälper alla varandra och man ska vara beredd på att det kan bli långa dagar tillsammans när alla ska få bra träning!

Lotta berättar: "Jag har tävlat och tränat med raserna Whippet, Golden, Airedale, Riesen, Str.h.fox, Malinois. Jag har tävlat upp en Sv. Brukschampion, tävlat SM skydd 2007, har fått cert i spår och sök samt är uppflyttad elit lydnad. Idag tränar jag en Groenendale i spår, sök, rapport och lydnad.

Jag är tävlingsinstruktörslärare, har genomgått utbildning vid Hundskolan i Sollefteå avseende hundars mentalitet, arbetat som instruktör i sök och lydnad på diverse läger genom åren, är testledare (ej aktiv), tävlingsledare och driver ett eget hundtrim sen 1975 samt har arbetat som handler för olika kennlar."

 

Socialisering & Äventyrsgrupp Lisa

lisa tnEtt härligt äventyr väntar deltagarna i Lisa Nolmarks grupp där fokus ligger på att utveckla samvaron mellan hund och förare. Lisa har jobbat med socialträning av hundar i flera år och utvecklat ett bra fungerande program. Gruppen kommer att vistas både på lydnadsplan samt i skog och mark. Gruppen passar alla som vill ha en god relation till sin hund, känna ”teamkänsla” samt förbereda och grunda inför eventuella tävlingar i framtiden! ”Med tillit som grund kan vi bygga katedraler” är en av Lisas nyckelmeningar.

Lisa skriver: "Vi hoppas på en blandad skara boxrar i olika åldrar, erfarenheter och ambitioner som ska ”göra lumpen” med ”Furir” Tarraz i spetsen!

I vår grupp kommer vi att utveckla samvaron mellan hund och förare. Tillit till varandra behövs såväl i vardags- som i tävlingslydnad. Vi kommer att jobba med socialträning mellan hundarna. Öva dem att koppla av och koncentrera sig på sin matte/husse trots alla andra hundar runt omkring. Vi går igenom belöningsteknik, fokuserar på stadga och ”på- & av-knapp”. Roliga lydnadslekar med syfte att öka kontakten, som är bra inför all lydnad och för gå fint i koppel. Vi kommer att göra äventyr i skog & mark. Aktiviteter som skapar mental stimulans för både förare och hund samt grundläggande övningar för skogsarbete och bruks. 

Boxern Tarraz & jag tävlar tillsammans med husse Ulf i Elit Rapport och deltog i Bruks-SM 2016. I familjen finns också unga boxern Tzar som är son till Tarraz."

 

Spårgrupp Annika

annika tnGruppen har Annika Hansson som instruktör och kan se fram mot en härlig vecka i skogen och på lydnadsplan. Att har roligt i träningen är viktigt och ett par av Annikas nyckelord för en bra träning och en god relation är glädje och motivation!

Det är viktigt att alla engagerar sig och hjälper till att lägga spår eller agerar statister på lydnadsplanen vid behov. Gruppen passar alla som är intresserade av spår och lydnad.

"Jag heter Annika och bor tillsammans med min man Ronnie och våra tre schäfrar Papaya, Dante och Lyx i Landvetter utanför Göteborg.

När jag var i 15-årsåldern skaffade mina föräldrar vår första boxer. Han hette Tiger och var alldeles gudomlig och kärleken till boxern föddes.

1995 flyttade min allra första egna boxerhane hem till mig och mitt bruksintresse väcktes. Efter honom kom Kalle, min andra boxer, och vi tävlade bland annat rapport och elitspår. 

Samtidigt tävlade jag och Ronnie hans schäfertik Jazza i rapport och vi deltog på 4 SM och ett Nordiskt mästerskap med henne. Hon var en fantastisk hund och jag tog en valp efter henne som heter Papaya. Papaya är en underbar kompis och hon älskar att träna och göra roliga saker. Med henne har vi kvalat och deltagit på 5 SM i rapport och har haft förmånen att få vara med i landslaget och representera Sverige 4 gånger på Nordiska mästerskapen där vi har tagit 2 guld, 1 silver och 1 brons. Papaya är sedan i höstas pensionerad från rapporten och vi tävlar nu i elitspår.

Ronnie tränar sin Dante i svenskskyddet och min yngsta schäfertik som heter Lyx är bara ett år gammal och kommer förhoppningsvis att bli en rapport och spårhund.

Jag tycker SBK är en fantastisk förening att få vara med i och jag är utbildad tävlingsledare och tävlingsinstruktör i bruks/lydnad."

Lydnadsgrupp Malin

malin tnMalin Erlandsson tränar och friskvårdar hundar under namnet Malins4tassar. Hon är utbildad diplomerad hundinstruktör och hundmassör. Vill du ha en glädjefylld träning på lydnadsplanen är det här en grupp för dig! Malin tycker framför allt att man ska ha kul tillsammans med sin hund, förtroende, samarbete, attityd och teamkänsla är nyckelord i hennes träning. 

I gruppen kommer man under veckan att fokusera på följande viktiga delar: 

- Fotgående/Fritt följ 
- Störningsträning/Fokusbubbla 
- Apportering 
- Stadga   
- Bakdelskontroll 

Gruppen passar alla som tränar med inriktning att tävla.   

Malin berättar: "Att få jobba med hundar är en dröm som gått i uppfyllelse. Hundintresset fanns redan som liten men det tog 13 år av övertalning innan jag fick en egen hund. Idag bor jag och min sambo utanför Göteborg tillsammans med våra fyra hundar som jag bland annat tränar i lydnad, rallylydnad, bruksspår och IPO. Vi har Jason – Blandras, Kira – Schäfer, Casca och Sheeva - Malinois"

 

Spårgrupp Morten

morten tnSpår är temat i Mortens grupp men även brukslydnad tränas under en härlig vecka på Tånga Hed. I gruppen hjälper man varandra med att lägga ut spår eller ställer upp som önskad statist på lydnadsplan. Gruppen passar alla ekipage som är intresserade av spår och lydnad.

Deltagarna i Mortens grupp kan se fram emot utvecklande pass där stor vikt läggs vid relationen mellan hund och förare. Andra nyckelord i samband med Morten är ”metodisk” och ”spårnoggrann”. Mortens meritlista är lång, han har jobbat i försvarets hundskola, är utbildad figurant och ledare för mentaltest, har haft en godkänd räddningshund, samt tävlat spår i höga klasser och dessutom har han tränat boxerekipage under tre tidigare läger! 

”Hei. Jeg heter Morten Hansen og kommer fra Spydeberg i Norge og  jeg har gleden av å bli invitert som instruktør til Boxerlägeret i Sverige. Jeg har stort sett hatt hund hele livet (og det begynner å bli langt). Vesentlig har jeg hatt Schäferhunder som jeg har konkurrert med i bruks, nordisk program, men også vært innom rasene Rottweiler, som også var godkjent redningshund, og Golden Retriever. Idag her jeg Schäfern Ixx som kommer fra kennel Tariq i Sverige. Jeg ser frem mot nok en uke sammen med trivelige hundemennesker hvor vi setter relasjon mellom hund og fører som høyeste prioritet.

Hilsen Morten”

 

En vecka på Boxerläger

Nästan en hel veckas hundträning och umgänge med boxerfolk verkar vara långt tid, men icke! Dagarna brukar försvinna i rasande fart. Det kan vara skönt att vara förberedd för att kunna utnyttja tiden maximalt. Här finns en beskrivning på hur en vecka kan se ut. Mer exakt info om incheckning och annat viktigt kommer som PM ett par veckor före lägerstarten.

Lägerdagarna startar med en frivillig platsliggning med skott klockan 8.00 på Kanonplan. Du som vet med dig att du har en hund som inte klarar platsen eller som är berörd av skott bör tala med din instruktör för att få hjälp om hur du ska hantera platsen. Det går till exempel bra att lägga hunden på något ställe en bit ifrån. 

Efter platsen är det samling i respektive grupper för transport till skog eller träningsplan. Aktivitetsupplägget gör respektive grupp tillsammans med instruktören. Lunchen serveras i lådor som går att äta på Tånga eller att ta med ut i skogen. Gruppen planerar och ordnar själv med dagens kaffekorg till samtliga deltagare och till instruktören. Kaffe och dricka samt hembakat kaffebröd brukar vara populärt! Eftersom en stor del av träningen i de flesta grupper sker på olika ställen är bil med hundbur är nödvändigt. Om du inte har tillgång till bil måste du själv i god tid innan lägret ordna samåkning med någon annan. Träningsdagen brukar avslutas runt 17.

Klockan 18.00 serveras middagen i Matsalen för de som beställt helpension. Övriga äter i barack eller egen husvagn.

Klockan 20.00 slås porten upp för pubkväll i Matsalen, då tänds även grillen där man kan köpa korv eller hamburgare (vegetariskt alternativ finns också). Grupperna hjälps åt att sköta pub och grill och har en kväll tilldelad att ansvara för.

Det brukar bli någon form av aktivitet ett par av kvällarna, till exempel föreläsning, tipspromenad eller quiz. På torsdagskvällen har vi Boscarsgala. Då äter vi gott på vita dukar, dansar och applåderar åt utdelningen av Boscars som tilldelas nominerade lägerdeltagare och hundar. Ett tips är att redan från dag ett fundera på olika sorters nomineringar. Morgonen efter brukar de flesta grupper komma överens om att ha en sovmorgon på någon extra timme!

Många har varit på flera boxerläger tidigare men vi har varje år en del helt nya deltagare. Se till att alla känner sig välkomna! Det är också viktigt att man från början inser att det här är gruppträning, det innebär att vi hjälper och engagerar oss i varandra. Vi vallar, lägger spår, fungerar som olika sorters figuranter och peppar varandra. Alla har olika hundar med varierande kunskap och historia, ta hänsyn till dina gruppkamraters träning genom att till exempel vara uppmärksam på om det är lämpligt att ha hund ute under pågående träning eller om det finns andra individuella önskemål för att alla ska få goda träningsmöjligheter. Var noga med att fördela träningstiden rättvist.

Har du frågor? 

Kontakta 

  • Cecilia 070-2282613 
  • Ingrid 070-5847655

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


 

Tångahed

Tångahed är ett före detta svenskt militärt övningsfält ett par km utanför Vårgårda i Västergötland. Övningsfältet användes mellan åren 1862 och 1962 av Göta artilleriregemente och mellan 1963 och 1995 av Älvsborgs regemente. Numera finns det bland annat en camping på området och de gamla logementen är ombyggda till vandrarhem. På området finns även stora gräsytor vilka gör området mycket lämpligt för hundträning.

En knapp mil österut finns Remmende skjutfält där vi brukar vara för att träna spår och sök.

Inne i Vårgårda samhälle, vilket ligger på gångavstånd från Tånga, så finns det affärer, apotek, systembolag, veterinär och annat man kan tänkas behöva under lägerveckan.

Hitta till Tångahed

Tånga Hed Campings webbplats externalLink

Vårgårda kommuns webbplats externalLink


Facebookgrupp för Boxerläger 2017

Du vet väl att det finns en grupp på Facebook för Boxerläger 2017. Du hittar den här:

fb

 


 

 

 


 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.