bl2016

Boxerläger 2016

Boxerläger 2016 kommer vara på Tånga Hed,Vårgårda under perioden 2016-07-17 till 2016-07-23.

Lägerledning

  • Dag Björnerud (Ansvarig)
  • Cecilia Thelin
  • Ann Wanker
  • Erik Sundberg

 

En vecka på Boxerläger

Lägret startar med incheckning tidigt på söndag eftermiddag. Har man inte möjlighet komma då så får man be om kompis checka in eller själv leta reda på någon ur lägerkommittén när man anlänt.

Senare på söndag eftermiddag så är det obligatorisk samling vid grillen för en hamburgare och information. Efter detta så samlas man i respektive grupp för att planera veckan.

Måndag till fredag ser ungefär lika ut…

Frukost kl 7 i restaurangen för de som har köpt helpension eller på annat sätt för de som inte har. Kl 8 är det möjlighet för platsliggning med skott för de som önskar. Efter detta är det aktiviteter med gruppen fram till ca kl 17. Vilka aktiviteter har man själv bestämt inom gruppen. Vissa grupper kanske kör till Remmene hed för att träna spår eller sök, andra kanske stannar kvar på Tånga för att träna lydnad eller skydd. Men i alla grupper brukar man försöka variera vad man tränar från dag till dag. En dag i mitten av veckan brukar det vara halvdag så att hundarna får vila sig lite.

Kl 18 är det middag i restaurangen för de som köpt helpension och andra lagar själva till något.

Från ca kl 19 till ca 24 är det ”Öppen pub och grill”.  Varje kväll är det dessutom någon form av enklare aktivitet, typ quiz eller föredrag eller något mer festligt. På tisdagskvällen är det nämligen ”Bullens pilsnerkväll” (f.d. Tobbes Pubkväll) då det är tjo, tjim, färgglada drinkar, musik och dans och på torsdagskvällen ”Boscars”, vår festkväll med trerätters middag, dryck och kanske även sång, upptåg och dans för den hugade.

Lördagen ser ungefär ut som en av veckodagarna med den skillnaden att vi slutar till lunch och sedan säger ”tack, hej och vi ses nästa år…”.

Man får även räkna att behöva hjälpa till en del under lägerveckan. Det kan vara att lägga spår åt någon annan i gruppen, att agera sökfigurant eller att rasta instruktörens hund(ar). Allt för att det ska bli så bra som möjligt. Grupperna får även kväll då gruppen får ansvara för bar och grill.


 

Grupp Daniel-IPOdaniel

Trygghet – Självsäkerhet – Motivation, är några av ledorden för Daniels träningsfilosofi. 

”Hundar är olika mentalt konstruerade och träningen individanpassas för att få fram hundens egenskaper maximalt”. 

Upplägget är tävlingsinriktat med lydnad, spår och skydd och du bör ha lite erfarenhet av IPO.

Den som tränar med Daniel får lära sig att utnyttja de naturliga drifthöjarna och belöningssystemen som finns i våra hundar!

Daniel Nilsson började träna hund 1996. Det har alltid varit schäfer som gällt och han har fört upp hundar inom både svenskbruks och IPO och idag har Daniel flera hundar i aktiv träning. Daniel är utbildad SBK instruktör, utbildad tävlingsledare, MH-testledare samt provledare för IPO.  

 


 

sandorGrupp Sandor – IPO

Gruppen passar ekipage som har tränat IPO tidigare och är väl insatt i hur det fungerar. Upplägget är tävlingsinriktat med tyngdpunkt på lydnad och skyddsarbete. Gruppens instruktör har rest hit från Ungern och gruppdeltagarna kan se fram mot en spännande vecka!

Sipos Sandor arbetar heltid som professionell hundtränare i Budapest. Han har alltid haft egna boxrar och hans hjärta klappar varmt för boxerrasen. Sandor är en fantastisk hundtränare, han ger allt och hundarna älskar hans spännande action- och glädjefyllda träning.

 


 

 

 

Anmälan till Boxerläger 2016

Vi räknar med att kunna öppna anmälan till Boxerläger 2016 den 1 april. Precis som vanligt är alla är välkomna: Nybörjare som elit, unga som gamla. Hunden bör dock vara minst nio månader. 

Även i år använder vi till "först-till-kvarn". Applikationen bakom anmälningsformuläret håller reda på hur många som anmält sig till varje grupp. Detta innebär att du redan vid anmälningstillfället kommer få veta om du fick reserverat en plats i önskad grupp eller ej.

Om du fick en plats i önskad grupp så behöver du endast betala in anmälningsavgiften på 1 500 kr inom 10 dagar från anmälan för att behålla din reservation. Du måste naturligtvis även ha ett giltigt medlemsskap, så kontrollera detta i samband med anmälan. 

Avgifter

De planerade avgifterna är

Kursavgift 1 900
Boende
Enkelrum 1 700
Del i dubbelrum 1 250
Husvagn 1 pers 1 250
Husvagn flera pers 1 440
   
Mat
Helpension 1 600
Endast Boscars 350

 

Frågor

Har du några frågor angående lägret är så kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Vi ses på Tånga Hed!

 


 

lottaGrupp Lotta – Sök

Med Sökgrupp Lotta tillbringar man en härlig vecka i sökskogen och på lydnadsplanen tillsammans med en mycket erfaren och kompetent instruktör känd för sin stora ”verktygslåda”!  Gruppen passar alla som är intresserade av sök och brukslydnad och i Lottas grupp så inser man att sökträning är så mycket mer än den egna hunden - det är ett roligt grupparbete som alla förväntas delta i!

Lotta Andersson är ordförande i SBK:s Malmöavdelning, är tävlingsinstruktörslärare, har utbildat sig i hundars mentalitet hos Hundskolan i Sollefteå, har arbetat som instruktör i sök och lydnad och hon är också utbildad testledare och tävlingsledare. Sedan många år tillbaka driver Lotta ett hundtrim. Idag tränar och tävlar Lotta sin groenendael i spår, sök, rapport och lydnad. Hon har tävlat och tränat ett flertal raser, bland annat whippet, golden retriever, malinois, airedaleterrier, strävhårig foxterrier i höga klasser i olika grenar som skydd, spår, sök och lydnad. 

 


 

annaGrupp Anna – Sök

Anna Haeggblom Bjellå är ny som instruktör på boxerlägret och vi hälsar henne varmt välkommen! I Annas sökgrupp kan man se fram mot en härlig vecka på lydnadsplanen och i de fina skogsmarkerna runt Tånga Hed. Anna gillar att umgås med hundfolk och att tillsammans klura på problemlösningar, här får man tillgång till spännande idéer och många ”verktyg”. Det finns dessutom boxer i familjen, Annas man tävlar boxer i högre klass sök. För att lägerveckan ska bli den höjdpunkt alla hoppas på är det viktigt att alla i gruppen hjälper till och engagerar sig i ekipagen både som statist på lydnadsplan och som sökfigurant i skogen! Gruppen passar alla, nya som gamla, som är intresserad av sök och brukslydnad.

Anna är utbildad SBK-instruktör och lärare i allmänlydnad, bruks och tävlingslydnad samt spår. Hon är också utbildad domare för bruks och lydnadsprov. Anna har bruksprovschampionat i samtliga bruksgrenar och har tre lydnadschampionat. Hon har tagit två SM-brons i skydd samt brons i Nordiska Mästerskap i skydd. Nuvarande schäfern Oska är lydnadschampion, har cert i spår och tävlas i högre klass sök.

 


 

 

mortenGrupp Morten – Spår

Spår är temat i Mortens grupp men även brukslydnad tränas under en härlig vecka på Tånga Hed. Skogarna erbjuder varierande marker som är perfekta för spännande spårträning. I gruppen hjälps alla åt med att lägga spår för att utnyttja tiden rätt och för nyttig variation. Gruppen passar alla ekipage med spårintresse.  Mortens grupp kan se fram emot utvecklande pass där stor vikt läggs vid relationen mellan hund och förare. Andra nyckelord i samband med Morten är ”metodisk” och ”spårnoggrann”. 

Morten Hansen kommer från Spydeberg i Norge och har en schäfer, Ixx.

Ixx är en svenskfödd hund, Morten är så förtjust i Sverige att han var tvungen att få med sig något svenskt hem och köpte Ixx från kennel Tarriqs efter sitt första boxerläger 2014! Morten har haft hund nästan hela livet och förutom schäfer har han också haft rottweiler och golden retriever. Mortens meritlista är lång, han har jobbat i försvarets hundskola, är utbildad figurant och ledare för mentaltest, har haft en godkänd räddningshund, samt tävlat spår i höga klasser och dessutom har han hjälpt våra svenska boxrar med spår under två tidigare läger! 

 


 

 

piaGrupp Pia - Lydnad

Lydnad med tävlingsinriktning är innehållet i Pia Albinssons grupp. Under veckan tränas individanpassade moment i bruks- och lydnads-lydnad. ”Attityd med mycket glädje” är Pias träningsmotto och vad kan vara mer passande för våra boxrar? Gruppen passar för alla ekipage med tävlingsambition. En rolig vecka med träningsglädje väntas dig som får en plats i Pias grupp!

Pia tränar hund på heltid under namnet Pia Albinssons Hunderi. Hon föder också upp boxer under namnet Albinssons. Pia har tävlat flera hundar, bland annat boxer, briard, bordercollie och malinois i Elitlydnad och Elitklass spår. Hon har deltagit i flera Lydnads-SM och har tävlat för svenska landslaget i Nordiska Mästerskap. Idag har Pia fyra hundar, boxrarna Maja och Diva, bordercollien Hifi och malinoispojken Filur.

 


 

gbGrupp Gun-Britt – Spår

Den här spårgruppen har Gun-Britt Arthursson som instruktör och för er som har turen att få en plats kan vi utlova en härlig vecka med en rutinerade instruktör som älskar lägerlivet och nya möten med människor och hundar. Gun-Britt har deltagit i ett tiotal boxerläger genom åren och förutom schäfer är det boxer som hon har mest erfarenhet av. Gun-Britt brinner för relationen till hunden med tyngd på beteende och förståelse. Hon älskar att klura ut lösningar i ”omöjliga” lägen. Gruppen planerar tillsammans upplägget för skogs- och lydnadsarbete. Det är viktigt för utveckling och engagemang att alla hjälper till att lägga spår och agera statister på lydnadsplanen vid behov. Att se andra hundar i spår och lydnad är ett utmärkt sätt att lära mer! Den här gruppen passar för alla som är intresserade av spår och lydnad.

Gun-Britts hundliv började våren 1972 när hon köpte en omplaceringstik på 13 månader. Den schäfern hade redan haft sex olika hem och hade naturligtvis en del problem med sig men trots det blev hon två år senare SBCH och deltog i Bruks-SM spår. Det blev fler schäfrar i familjen och Gun-Britt har flera utbildningar och erfarenheter knutna till hund; FV- och SBK-instruktör, domare i bruks och lydnad, SBK-kontrollant, hon är utbildad mentalfigurant, testledare och mentalbeskrivare. Hon har också jobbat inom försvaret med att utbildat hundförare på Vaktplutonen. Gun-Britt har alltid haft schäfer som tävlats och som har blivit SBCH, LCH och hon har haft tjänstehundar i flygvapnet, försvarsmaktshund och hon har tävlat rapport i flera Bruks-SM och varit uttagen i landslaget och tävlat rapport för Sverige i Nordiska Mästerskapen.

 


 

tobbeGrupp Tobbe – IPO/BSL

Gruppen passar för dig som är intresserad och vill lära mer om IPO/BSL. Upplägget är tävlingsinriktat och gruppen kommer att få en inblick i lydnad, spår och skydd. Tobbe är en fantastisk inspiratör och vi kan utlova en spännande och rolig träningsvecka! Inga förkunskaper krävs. Gruppen passar både unga och äldre hundar men räkna med ett högt tempo vilket betyder att både förare och hund bör vara i normal kondition.

Torbjörn Johansson har haft boxer sen 1996 och föder också upp boxer under kennelnamnet Heros. Han är aktiv inom Svenska Boxerklubben och är utbildad allmänlydnadsinstruktör, testledare och exteriörbeskrivare. Tobbe har fina meriter, tillsammans med Hausse Utah ”Kaxe” har han vunnit Boxer-SM några gånger samt deltagit i flera Boxer-VM! Idag tränar Tobbe med unge Twinbox Valiant ”Valle” som har godkänt BH-prov i meritlistan.

 


 

 

lillemorGrupp Lillemor - Spår

Som titeln säger så är Lillemors grupp inriktad på bruksgrenen spår. Spårträningen kombineras givetvis med lydnad efter önskemål och upplägg inom gruppen. Det är viktigt att alla engagerar sig och hjälper till att lägga spår eller hjälper till vid lydnaden som till exempel grupp vid framåtsändande. Man lär sig dessutom otroligt mycket genom att se andra hundars spår och lydnadsarbete! Lillemor lägger vikten vid noggrannhet och lugn i inlärningen samt individuell anpassning för glädjefylld träning. Gruppen passar alla som har tävlingsambitioner eller redan tävlar.

Lillemor Arthursson önskade sig en boxer som barn men enligt traditionen är det schäfer som gäller i familjen. Lillemor har kompenserat det genom att vara instruktör för bästa rasen på tidigare boxerläger och gör alltså i år en efterlängtad comeback! 

Lillemor tävlar idag spår med sin schäfer Enduros Freda som blev Svensk Brukshundchampion i spår vid endast 3 år och 1 dag fyllda! 2015 hamnade de som femte reserv på Bruks-SM och i höstas kvalade de in till SM 2016 på bara två tävlingar! Med förra hunden Demonens Jänta tävlade Lillemor spår och rapport i elitklass samt tävlade SM i rapport två gånger med en silverplacering som bästa resultat.

 


 

TrippenGrupp Ingrid - Relation

I Ingrids grupp ligger fokus på relationen mellan dig och din hund.

Hur blir jag intressant för min hund? Varför kommer inte hunden när jag ropar? Hur blir vi ett team?

 

Tillsammans med Ingrid Trip och boxertiken Trippan fördjupar ni relationen och lägger grunderna för fortsatt glädjefylld träning. Under veckan blir det också tillfället till skogsarbete som spår och uppletande. Gruppen passar både valpen som den gamla hunden och den passar både dig som vill aktivera och ha roligt med hunden som ekipaget med tävlingsambitioner.

 

Ingrid har många års erfarenhet av boxer och har arbetat aktivt i både Svenska Boxerklubben och i sin hemmaklubb Elfsborgs BK. Idag tävlar Ingrid och Trippan i Elit spår samt är uppflyttad till Lydnadsklass Elit. Förmodligen har Trippan fått en ”lillasyster” när det är dags för årets läger!

 


 

Tångahed

Tångahed är ett före detta svenskt militärt övningsfält ett par km utanför Vårgårda i Västergötland. Övningsfältet användes mellan åren 1862 och 1962 av Göta artilleriregemente och mellan 1963 och 1995 av Älvsborgs regemente. Numera finns det bland annat en camping på området och de gamla logementen är ombyggda till vandrarhem. På området finns även stora gräsytor vilka gör området mycket lämpligt för hundträning.

En knapp mil österut finns Remmende skjutfält där vi brukar vara för att träna spår och sök.

Inne i Vårgårda samhälle, vilket ligger på gångavstånd från Tånga, så finns det affärer, apotek, systembolag, veterinär och annat man kan tänkas behöva under lägerveckan.

Hitta till Tångahed

Tånga Hed Campings webbplats externalLink

Vårgårda kommuns webbplats externalLink


Facebookgrupp för Boxerläger 2016

Du vet väl att det finns en grupp på Facebook för Boxerläger 2016. Du hittar den här:

fb

 


 

 

 


 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.