Teamlogga ver4 1000px

Här kan du följa Team Svenska Boxerklubbens väg mot Vindelälvsdraget 12-15 mars 2015. Vill du bidra med hälsningar eller annat maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så lägger vi upp det här på bloggen. Och är du intresserad av drag? Ta kontakt med oss!

Eller skicka ett meddelande här

Du kan även följa händelserna på Instagram: https://instagram.com/team_svenska_boxerklubben/

 


 

 

Äventyret är över

Teamet 1000pxDen stora vindelälvsdragsäventyret är över - för den här gången. Vi vill passa på att tacka för allt stöd och alla hejarop vi har fått under vägen, de har glatt och peppat oss jättemycket!! Vi har fått en hög med hälsningar som vi inte hann publicera innan äventyret satte igång, så vi lägger upp dem nu, i efterskott:

"Lycka till boxerteamet! Jag å Jolly håller alla tummar å klor för att ni ska få en fantastisk upplevelse! Soligt väder, glada boxrar och ivriga hussar och mattar - ni kommer ha det toppen! Ser fram emot att följa er resa här!" / Eva Kallersand

"Vi håller alla tassar för hela gänget!!!" / Lotta och boxern Riva

"Heja, heja friskt humör när
boxern flitigt drar framför.
Det är inget snack om saken,
pigga ben och spänst i baken."
/ Hälsningar Astrid, Lennart, Cleo, Vittra

"LYCKA TILL och ha superkul!" / Carina Karlsson

"Lycka till alla mattar och hussar och glada spralliga boxrar nu när äventyret, Vindelälvsdraget,snart börjar!! "/ Ingrid och Kent Andreasson

"Ett riktigt stort LYCKA TILL från er dedikerade Webmaster!!" / Erik Sundberg

"OJ! Va spännande! Låter som ni har haft en del dramatik! Kör så det ryker idag :-) Jolly å jag håller tummarna!" / Eva Kallersand, skickat efter första tunga dagen

250 mils äventyr

Nicke start 1000pxÄr nu åter hemma efter ett helt fantastiskt äventyr. Har åkt 250 mil i en fullpackad bil, fått uppleva den fantastiska natur som vårt land har, allt från skratt och tårar, glädje och frustration. Hundar överallt vart man än tittade. Alla tappra försök att uttala alla ortsnamn rätt, alla trevliga invånare som hjälpte oss när en viss person skapade problem med vårt boende, eller som höll en sällskap när man saknar sin bilnyckel. Att ibland få klia sig huvudet för att lista ut vad ortsbefolkningen säger. Alla galna berättelser om hur uppladdningen varit, hur varje sträcka genomförts i minsta detalj. 
Ja, på dessa få dagar kan listan göras hur lång som helst med sånt som man kommer minnas för alltid.
Jag är så ofantligt stolt att få tillhört ett sånt fantastiskt gäng, nämligen Team Svenska Boxerklubben! Vi lyckades göra det som många inte trodde gick att göra, nämligen genomföra världens största draghundstafett (Vindelälvsdraget) med enbart boxerhundar. Vi kom som väntat sist i tävlingen, men var nog till sist det lag som var gladast ändå.
Vill rikta ett jättetack till Emma, för att jag fått låna Laila, denna underbara hund. Utan henne hade jag aldrig fått uppleva detta. Och till Ingela, Therese, Ebba, Lovisa, Catarina, Frasse, Helena, Susanne, Emil och Adde säger jag bara: RESPEKT Och på återseende / Niklas, 15 mars

 

Rapport dag 3

Idag är vindelälvsdragets sista dag eftersom den fjärde dagen är struken på grund av snöbristen. Vädret är kanon och vårt lag gör flera fantastiska prestationer.

Dagens absolut största hjälte är Lovisa och Mille som körde 17 kmsträckan. Lovisa erbjöd sig att ta denna långsträcka som visade sig vara en av dragets riktiga mördarsträckor med en monumental backe på andra delen av spåret. När de kom fram till frivilligväxeln (sträckan får delad upp i två) trodde Lovisa att de var i mål men då hade de "bara" gjort 9 km. Mille gjorde ett fantastiskt jobb och drog hela vägen, till och med uppför mördarbacken!

Flera ekipage gjorde riktigt fina draginsatser, Catarina med 17 månader gamla Effie gjorde en Northug och låg bakom en hund som gjorde dragjobbet hela 10km-sträckan i trav, och på det allra sista upploppet lyckades Catarina och Effie med hjälp av hejarop från teamet och husse dra ifrån och vinna över den andra hunden med ett par sekunder! Susanne och Dissan gjorde också sin bästa dag med galopp stora delar av 12kmsträckan som de gjorde på den fina tiden 46 minuter. Hela 3 sträckor kom vi inte sist på!

Det roliga med vindelälvsdraget är att det inte bara de snabbaste prestationerna som är de bästa. Det är lika mycket alla tokiga äventyr som sker i spåren. Vi är alla jätteglada och nöjda över att vi elva tappra har antagit utmaningen och genomfört denna resa med våra boxrar. Och redan pratar vi om att köra dragträff i sommar inför nästa år. Men innan dess behöver vi nog komma hem och vila upp oss!

 

P4 Västerbotten intervjuar Team Svenska Boxerklubben

 emilDundra

Mer om intervjun hittar du här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=6116751

Dagens startlista

Ebba och Kia får den stora äran att gå i mål för Team Svenska Boxerklubben 

startlista

Rapport dag 2

Dag 2 alla etapper avklarade och det har gått jättebra! Först ut på 18 km i lössnö och motvind var Therese och Nero, dom gjorde en svettig men i våra övrigas ögon heroisk insats. Efter det slitet, har det gått mycket, mycket bättre för hela vårt glada och vilda boxerlag.

Vi har inte brutit en enda sträcka, solen har strålat, himlen har varit klarblå och vi är världens bästa lag imorgon har vi en massa tunga sträckor, men vi kommer att fixa det här Tjoho!

Rapport dag 1

DPP 8416Strålande sol, fina spår och alla lagets medlemmar har kämpat, svettats och slitigt. Våra medtävlare peppar oss o ledningen är suverän. Trots allt har vi lyckats komma sist på alla sträckor.

Dessutom toppade vi med ett ekipage som körde vilse och orsakade en mindre tumult. Nå just nu ligger vi tre timmar efter näst sista lag, UBHK. Men vi biter ihop, imorgon är en ny dag o vi har världens bästa lag trots att våra hundar varit mer bus- än draghundar.

Foto: Vindeälvsdraget, Håkan Stenlund

Onsdag 11 mars - Sammanstrålning

Som flitiga myror har bilar tagit sig med samma mål i sikte - Ammarnäs. Från Junsele fortsatte sörlänningarna samtidigt som Ö-vikgänget startade från kusten. Ingela hann med att bli filmad av Västerbottens-kuriren om vårt Boxerteam innan hon och Therese startade från Umeå och sist av alla startade Emil från Vindeln. Det har varit en fantastiskt fin dag, nästan vindstilla och sol så humöret har varit på topp. Tåliga hundar har fått åka mil efter mil och fast de ju inte kan veta vad som väntar dem så vet de säkert att det är nåt boxerartat, för de är taggade allihop så fort de kommer ur bilen. 

IMG 86681När vi till slut mötte Vindelälven så fick vi äntligen se det som vi tränat för - tävlingsspåret!! Det ser jättefint ut, ett brett skoterspår med fin snö. Fast på sina ställen är öppet vatten väldigt nära spåret... 

På sena eftermiddagen kom vi till slut fram till det vackra Ammarnäs. Snö, lite fjäll och stora vidder, vad kan man mer önska sig? Alla boxrar fick äntligen rasta och rasa av sig nere på isen och det kändes lite pirrigt att tänka på att denna lugna, vackra plats kommer vara ett myller av skällande, ivriga hundar imorgon. 

Klocka sju samlades vi alla i teamet alla på värdshuset för en middag.  På våra tallrikar hamnade hemmagjorda hamburgare och renskav. Så till kaffet reste sig vår lagledare Ingela och började gå igenom hur växlingarna går till. En handler ska ta hand om ekipaget som ska iväg, hjälpa till att rasta hunden innan och hålla i hunden när den ska iväg. En annan handler ska ta emot hunden när den går i mål och belöna den medan föraren tar sig de sista 50 m utan hund där hen lämnar över stafettpinnen till nästa förare. Låter det krångligt? För oss är det väääldigt krångligt. Dessutom ska vi hitta till de olika startpunkterna o på något vis få koll på när våra ekipage kommer in för växling. Den härliga känslan av denna fina dag förbyttes till en ansenlig dos nervositet och känsla av stundens allvar. Hur ska det gå för oss? Kommer vi skämma ut oss? Bara ingen boxer beter sig illa mot någon annan hund präntade vår stränga lagledare i oss! Men det ska gå bra! Vi kommer säkerligen inte komma först och alldeles troligen sist, men vi ska kämpa väl och ha roligt hela dan. Vi är ju ett boxergäng! Med nummer tre på bröstet och allra först ut imorgon blir modiga Ebba med Kia! 

 

Västerbottens-Kuriren uppmärksammar Team Svenska Boxerklubben

 Team Svenska Boxerklubben har redan väckt berättigad uppmärksamhet!

Klippet är hämtat från www.vk.se

 

Lycka till boxerteamet!

Jag å Jolly håller alla tummar å klor för att ni ska få en fantastisk upplevelse! Soligt väder, glada boxrar och ivriga hussar och mattar - ni kommer ha det toppen! Ser fram emot att följa er resa här!

Eva Kallersand

 

solvalla

Det ser ut att behövas "solvalla" :)

 

Hejja hejja heeeeja!

image001Här i Luleå hejjar vi på er och hoppas att ni får ett fantastiskt vindelälvsdrag.

Jag ska göra allt jag kan för att ni ska få en egen hejarklack i Strycksele :)

Lyckokramar från oss.

Cecilia, Doris, Birdie och Dogglas.

 

Startdag från söder

frasses bilIfrån Örebro knökade sig Susanne, Niklas o Adde med fyra hundar skidor, massa packning o ett gäng burar in i en bil o åkte till Gävle. Där mötte Frasse o Helena upp o livet blev lite lättare när en del av packning, hundar o folk plötsligt fick luft i Frasses skåpbil. Efter en lång dag i bilen med stopp på draghundcentret i Söderhamn så hamnade vi till slut i en stugby med friggebodar i Junsele.

Vi har åkt från regn och barmark till knädjup snö. Vi har försökt ( o till slut lyckats) få Bob att äta och vi har ( killarna ) gått igenom våra krämpor. Med mätta magar på fem boxrar av sex väntar vi på att grillen ska fixa våra hamburgare. Bra uppladdning för äventyret som väntar!

 

Nu kör vi!

LailapackKiapassNu är det ÄNTLIGEN dags! Tidigt i morgon bitti bär det iväg norrut för sörlänningarna. Susanne, Niklas och Adde ska trycka in sig själva, fyra boxrar och packning i en bil och bege sig från Örebro. I Gävle sammanstrålar de med Helena och Frasse och efter lite omförflyttningar så kan förhoppningsvis alla andas igen i två bilar.

Medan Laila övervakar packningen i Örebro så kan Kia fortfarande köra de sista tuffa träningspassen i Örnsköldsvik. Upp o nerför berget i underbart väder. Se upp Vindelälvsdraget, här kommer vi!!

Sista rycket

ScoterSista rycket innan tävling, 4 km i bra galopp bakom skoter. / Ebba, 8 mars

Hejarop!

Jag vill bara säga LYCKA TILL inför Vindelälvsdraget! Så himla roligt att vi har så duktiga draghundsekipage i rasen, heja, heja!!! /Anna P

Ett brev från tävlingsledningen

Hej,Vi måste ställa in dag fyra mellan Hällnäs och Vännäsby. De senaste veckornas mildväder mot kusten har gjort denna del av banan ofarbar för draghundar. Det blir alltså endast tre dagars Vindelälvsdrag i år. Avslutningen blir i Hällnäs den 14 mars. Det blir nu det fjärde året som vi inte kommer ända ned till Vännäsby. 1996, 97, 2014 och så nu, fyra gånger av 28. Långtidsprognosen visar att det skall bli betydligt kallare från onsdag den 11 mars och framåt varför vi nu inte ser några begränsningar för de tre första dagarna. Vi kommer att betala tillbaka tusen Sek av startavgiften. Ni måste då meddela till vilket konto vi skall skicka pengarna. De lag som ännu inte betalt startavgiften kan dra av 1000 kr när ni betalar. Välkomna till ett förkortat Vindelälvsdrag / Olle

Dressad och klar!

Therese1Finaste Therese agerar fotomodell..... Nå, vad tycks? / Ingela, 6 mars

Super duper snygga, men modellen är ju jädrans snygg också. / Catarina

Vi har fått ett lagnummer, vi är Lag nr.3 !!!!! / Ingela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brun utan sol

elofmossaNu har tävlingsdressarna fortsatt sin resa norrut och landat i Umeå. Snälla Helena har paketerat kläderna, så alla har sin egen påse och jag säger bara dom är GRYMT SNYGGA!!!! vad gäller den illgröna mössan skulle det vara till vår fördel om solen lyser o vi snabbt blir lite bruna (här regnar det) men den är jättesöt!!!! och Frasse vi kommer INTE att se ut som ett begravningståg, snarare klädda för ja, lite spindelmannen, maskerad eller så:) Superfint o byxorna är kanon! OM Therese kan packa sig hit kan jag ta ett kort. / Ingela 2 mars

 

 

 

 

 

Fortfarande snö i Ånnaboda

Nicke o SusanneSista racet innan äventyret börjar! / Niklas med Laila, hennes matte Emma och Susanne, 5 mars

Teamjackapremiär

jackanÄntligen har de kommit, teamkläderna. Och jag som fick ta emot paketet har haft en smygpremiär av den snygga teamjackan! Tänkte att nu kan jag ju inte lunka på som vem som helst så boxerteamet får skämmas. Ville sätte personligt rekord och springa en mil på en timme. Men det blev 9,7 km med en Lexi som inte drog och med avslutning i vår egen lilla mördarbacke - branta långbacken upp till Fåfängan. Nöjd o glad:) / Helena, 1 mars

Bollar och harar

Cat o EffieIdag gick det dåligt på träningen. Fina spår o vädret ok. Men Effie vill ej dra utan hare. Hm... Vi tog några korta vändor med bollen som avslut o då jädrans vilken fart hon fick! / Catarina, 28 feb

Det kanske går bättre om du inte lämnar bollen i starten och istället har den i fickan och kastar den framför henne när hon drar bra. /Susanne

Precis så gjorde jag Susanne. Hon fick belöning i målet. Korta sträckor från A till B. / Susanne

 

 

 

 

 

 

Återhämtning

ValpenCykel en dag och sedan skidor 3 dagar på raken tar ut sin rätt på en liten valp (dvs Dundra 2 år)  Nu är det vila till på måndag, sen kör vi igen. / Susanne, 28 feb

 

 

 

 

 

Förberedelser

bilenSnickrade lite för att ha skidor under bur å packning. Två stora inneburar som är inbyggda å lätt tas ur. Vovve nr 3 får va i bur bakom eller åka bälte med. Efter det sprang vi 3 km på diverse halkbanor, ska försöka hitta nån lämplig väg å köra kicken på imorrn. / Frasse 28 feb

 

 

 

 

 

Den som är utan snö

"kattingÄr det ingen snö så får hon dra tyngre kedjor istället " sa Lexis fysterapeut Britta Agardh. Sagt och gjort. Nu har vi lämnat snödepressionen (all snö borta i Stockholm) och byggt ett suveränt kedjeupphäng. Spanade på weightpullselar på nätet och gjorde denna konstruktion som funkar helt suveränt. Rundpinnen är inte fastjusterad ännu, nästa gång ska jag korta linorna något.
De här knytet väger 6 kg och vi sprang i 1 timme. Först var jag lite mallig för att vi höll så makligt tempo att jag kände att jag skulle kunna springa hur länge som helst, men sen högg dragjävulen tag i Lexi och hon fick en storfart och då var det bara att hänga i:) Världens bästa Lexi, för mig är hon Kalla! / Helena, 24 feb

 

 

 

Vem sa nåt om det här när vi börja köra drag?

strumpor1strumpor2Kia lämnar walk over om hon ska behöva ha strumpor. / Kias matte Ingrid, 24 februari (Kia körs av Ebba)

 

 

 

 

Brrr!

vakSnart kör vi här!!!! Hoppas bara inte boxrarna vill ta sig ett dopp:) / Ingela, 22 feb

Ser ut som Helenas sträcka. Bob skulle bara gena där. / Frasse

Hoppas inte vi får den sträckan, Effie älskar vatten, kan dyka i om hon får för sig det. / Catarina

Nu har ju Frasseplanerat att dränka sin kompis Helena i forsen, så ni slipper Catarina :))) / Ingela

Tar med flytväst å isdubbar ifall hon tar ut kurvan för mycket;) / Frasse

Lexi tar med sin egen flytväst, så det är lugnt. Den är knallrosa så den matchar våra gröna mössor. / Helena

(Bilden kommer från Vindelälvsdragets officiella sida. Tack för lånet!)

 

Från snö till slask

En kanonfin dag i Umeå. Strålande sol o härliga skate spår. Ingela drog iväg 7.5km med Egon, därefter Kia, Mille och Effie. Känner oss riktigt nöjda om än ej full galopp hela vägen. Avslutade med fika o tårta på Skolgatan, Tack Ingela för en bra dag. / Catarina, 21 februari

Assjö slask-anläggning stängt. Pistvakten fick nog ta sin sista skoter tur med sin jagande vovve över snö ,vatten å gräs. Dygnsplusgrader tog knäcken på både snö och pistvakt. Så nu återstår icerunning med lina å vovve. Klart jobbigt med varken snö eller barmark, men vi får väl hoppas att 1 års träning å tävlingar har gett resultat ... / Frasse, 21 februari

 

Egen skidanläggning

assaKan man begära mer? Solsken och min skidanläggning Assjö levererar fortfarande. Lite glatt men tuffa spår ger färdigheter ... / Frasse, 15 februari (som bor i Östhammar)

Akut snödepression i Stockholm. Varför försvann snön??? / Helena, 15 februari

 

 

 

 

Draghundsfrukost

draghundsfrukostDissa och Dundra tipsar om draghundsfrukost. 1/2 påse Royal Canin energy och 1 påse fortiflora i 7 dl vatten. Jättegott! / Susanne, 13 februari

 

 

 

 

Ånnabodaspår

dissadundraÖrebro hälsar att vi kört milen idag. Sjukt bra spår i ånnaboda. Kuperat och jävligt så hundar och förare får kämpa satan. Hundarna har dragit superfint! Själv känner jag mig lite mör efter 20 km i full fart.... / Susanne, 11 februari

 

 

 

 

Vadå disciplin?

trakigskoterrelaxBobDisciplin träning idag - skiddrag på tråkigt spår  - inte skälla på nya haren - och relax after run / Frasse, 7 februari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valla och drag

vallaLexidragFörst vallaträning på köksbord sedan ut till vaxmyra ängar i Upplands Väsby. Lagom mycket folk o väldigt platt o snirkligt när man väl kom ut på ängen. Lexi bet koppel typ bara första minuten, hoppade jämfota 3 min o sen drog hon:) Först var det jaga skidåkare men sen var det drag även utan någon framför. Galopp, trav o skritt om vartannat men ändå före o drag:) så jag är nöjd!/ Helena, 7 februari

 

 

 

 

 

 

 

 

Nattpasset

nattsparIkväll gick jag och hundarna all in med extraljus och pannlampa på Kulla. Finns inte förutsättningarna, skapar vi dem! / Therese, 3 februari

 

 

 

 

 

 

 

 

Träningsträffar

I helgen har det varit full träning för Team Svenska Boxerklubben med dragträffar både i Umeå och Orsa Grönklitt. I Umeå träffades våra norrlänningar och snöfattiga sörlänningar drog upp till Orsa för att söka snö och draghjälp.

Umeå i snöyra

Norrtraff 1000pxVi har vädergudarna på vår sida, helt klart. Snön vräker ner och skidspår som inte använtas på flera år i Umeå prepareras för fullt. I helgen träffades vi norrlänningar (Övik/Umeå) för att träna och taktiksnacka dvs fika . Det var tungt ute på banan, snålblåst och drevsnö men glada, pigga och dragvilliga hundar. Tänk vad mycket som hänt och vad vi lärt oss sedan vi anmält vårt lag i höstas.. Vi har fått bättre kondis, gått skatekurser, lärt oss valla, vattna hundar och tipsat varandra om selar, motivationsövningar, konditionsövninger mm. Jag lyckades fånga Öviksgänget, Catarina, Ebba och Lovisa på bild i snöyran. / Ingela

 

 

 

Näbbmus axlade draget i Orsa Grönklitt

Dryas LexiTill Orsa Grönklitt tog vi oss med fem boxrar och ett dragess på specialuppdrag.  Förutom teamdeltagarna Andreas O, Frasse och Helena så kom Katarina med från Falun med sin boxer Dryas och vår ex-teammedlem Eva med pappa Anders. Tanken var att dragesset Nike, en stilig vorsther som Frasse genast döpte till näbbmusen, skulle  locka Lexi och Bob från att bita koppel och skidor. Och vad bra det gick för oss alla! Men det började lite svajigt. Vid den första starten kastade sig Bob över skidorna i bästa attackstil, backade sedan ur selen, sprang retliga varv runt oss alla och började cirkla kring Dryas som försvarades kraftfullt av sin matte Katarinas stavar. I utkanten av startgänget stod ett par glada människor som så gärna ville se de trevliga boxrarna ge sig iväg och en arg barnfamilj med två hundrädda småbarn vars pappa sa att han skulle sparka hunden om den kom närmre. Till slut fångades Bob in, selen åkte på och Andreas O kunde ta täten med Essie. Genast blev det full fart på alla. Draget gick sen väldigt bra under dagarna tre. Dragloket Essie byttes ut mot näbbmusen Nike på lördagen och på söndagen återstod bara Lexi och Bob som då taggades av Evas suveräna skateåkning. Vi gjorde både kortare motivationsdrag och hela rundor i hund o pulkaspåret (ca 7 km). Vi har lärt oss att så länge vi har någon före oss i spåret är draget på topp, men om det inte finns någon hare? Och så är det helt klart är att våra boxrar återhämtar sig väldigt mycket snabbare än vad vi själva gör... En riktigt kul och härlig helg. En fantastisk träning både för oss och våra hundar. Kan det bli bättre? / Helena

SparGronklitt 1000px

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gronklitt 1 t 1000px

Fortfarande chans på en mössa

Vill du också stoltsera med teammössan? Du har fortfarande chansen någon dag till. Läs mer och se mössan här nedan!

Pulsträning

EffieIdag har vi varit på sjön o rekat för ev någon dragträff framöver. Men tyvärr en hel del vatten under snön. Frös på skidorna o tvärstopp. Effie fick busa o pulsa i djupsnö i stället. / Catarina i Övik

Ta chansen på en mössa!

Nu har vi fått klart designen på vår knallgröna teammössa. Det är den vi ska spana efter när vi står och väntar vid vår växel. Den definitiva beställningen går iväg om några dagar. Om du också vill ha en teammössa så har du chansen! 300 kr kostar den, mycket pengar men mössan är försedd både med boxerklubbens logga och vår teamlogga. Dessutom är tyget i ett reflexmaterial så att du syns i mörker. Intresserad? Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. omedelbart bums.

mossan

Skatekurs

Ovik skatekurs txtSkatekurs i Ö-vik, en lyckad kväll som vi avslutade med bra drag på hundarna. Vi fick draghjälp av en snauser. Snausern hade inte en chans mot oss. Vi fick bromsa alla tre. Startade 50 m efter varann, men körde bara en kilometer. / Catarina

 

 

 

 

 

 

Orsa Grönklitt här kommer vi!

Nästa vecka tors-sön (29 jan-1 feb) har vi bokat stuga i Orsa Grönklitt för drag- och skateträning. En Voresteh kommer förhoppningsvis delta som draglok och en skitskytte hoppas vi på och att han ska få igång vår skate och vallning. Är du i krokarna eller vill du hänga på och träna drag? Hör av dig!! (maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ). 

Hejarop

Håller tummarna stenhårt för Team Svenska Boxerklubben!!!
 
Det ska bli jättekul att följa er resa/träning/tävling här :)
Massor med LYCKA TILL!!!
/ Ninni Johansson

Följ Team Svenska Boxerklubben!

Vindelälvsdraget närmar sig, det stora dragäventyret där Skatekurs txtTeam Svenska Boxerklubben blir första boxerlaget någonsin. Nu lovar vi att uppdatera vår blogg här ett par gånger i veckan så att du kan följa oss. För nu tränas det för fullt. utrustning plockas ihop och skaffas in och spänningen ger sig till känna. Hur ska vi klara det här??  Kommer boxertassar frysa sönder? Kommer Bob bita skidspetsar? Kommer Emil kunna stå på benen efter dragmonstret Dundra? Och kommer Helena överhuvudtaget lära sig åka skate?
Vi kommer dela med oss av högt och lågt, skratt, elände, träning och boxerfnatt. Vill du heja på oss eller kommentera något skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så kan vi lägga upp det här. Nu kör vi!

Logga klar och teamjacka på G

Nu har vi en logga klar för Team Svenska Boxerklubben. En tiger på språng eller är det en boxer? Teamlogga 1000pxVi kan avslöja att det är en teammedlem som är förlaga - kan ni gissa vem?
Vi kommer att köra draget i en alldeles egen teamjacka! Så fort designen är klar så kommer ni få se den här. Alldeles klart är att den kommer bli väldigt tjusig! Generösa sponsorer bidrar till en del av kostnaden, vilket vi tackar stort för.
Vi kommer också att göra en teammössa. Om du är intresserad av en teammössa kontakta Helena omgående, så har du också chans att kunna köpa en. Men beställningen måste då ske med väldigt kort varsel (vi kommer nog göra slutbeställning runt den 22 januari). Mössan kommer ha boxerklubbens och teamets logga.

Och våra sponsorer är

Vi tackar stort för sponsringsstöd från Acana, Djursjukhuset Hund & Katt, Linda Laser, ROAN Strategikonsult AB, Sandins Snickerifabrik, Sea Bull transportbåtar och Svenska Boxerklubben.

Och här kommer vi !!!

Yara i regn 4 km i ösregn på 10 min o 7 sek ikväll, Yara på G men Egon vimsade, snabb, vims, snabb ja det blir mer träning imorgon om inte spåren regnar bort;-) Nu är det 2 månader kvar/ Ingela med Yara och Egon

 

 

 

 

 

 

 

EssiesoverKan detta möjligen vara teamets tröttaste medlem just nu?! Essie vilar ut i Grövelsjön efter dagens pass. Hon gick för fullt i 7 km idag (upp och ner för fjället) och vi fick träna på både hund- och människomöten... Detta är verkligen en sjukt rolig sysselsättning!! / Andreas Oredsson

 

 

 

DissapausDissa övar på pausunderhållning /Susanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FrasseskateSå här kan det gå om man försöker skatea i det isiga klassiska skidspåret hälsar Frasse och Bob.

 

 

 

 

 

 

Det blir vi som kör

Några i teamet har fått ställa in sin medverkan i Vindelälvsdraget. En hund har tyvärr blivit skadad och andra förare har inte kunnat få tiden att räcka. Nu är vi 12 förare med 14 boxrar i teamet. Vi hoppas att vi alla kommer hålla oss friska och på topp till den 12 mars!

 

01 Yara 1. Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

 

1B ElofIngela kommer även köra med Yaras son Egon (Nordteam’s Egon Elegant) 1år.

 

 

 

 

03 Bob2. Frasse Boersma med dragvillige Bob (Bol's Chelsea Sidecar) 2 år, antar utmaningen och kommer ge allt. De är två färskingar, men en lite galen och nyfiken husse är säker på att nå långt med hjälp av envishet och vilja. Styrkan sitter i huvudet! Tänker köra ett tufft träningsprogram och har redan börjat tjuvträna intervallöp. För husse Frasse behöver en rejäl dos konditionsträning. Vill visa att Boxern är den ulitmata hunden med ärlighet, kraft och mod.

 

  

05 Lexi3. Fyraåriga Lexi (Honeybox Famous Passion) med Helena Fredriksson har tjuvtränat ett tag innan de nu vågar anta Utmaningen. Från träningsläget "vanlig hund" så har Lexi på ett par månader blivit en rätt så välmusklad och väldigt dragglad boxer. Matte ska fortfarande lära sig åka skidor och har börjart springa för att få upp kondisen.

 

 

 

06 Nero4. Therese Bergström heter jag och har två boxerhanar, som båda kommer ställa upp. Här är dragglade Nero som är 2,5 år. Vi bor i Umeå men är och flänger runt halva Sverige mest hela tiden. Den här satsningen kommer bli så himla rolig! Jag väntar och väntar och till vintern smäller det äntligen till! Boxrar på vindelälvsdraget, fantastiskt! Vi är laddade och har satt igång med träningen!

 

  

 

06B ChiefenChiefen, 4 år är Therese Bergströms andra boxer i teamet.

 

 

 

 

08 Dissa5. Susanne  Löfström med Dissa (Shirwalk's Discovery) Dissa är 5 år gammal. Hon är en smart tjej som älskar att leka och göra saker tillsammans. Hon älskar att dra kickbike och drar bra utan att ta ut sig till max! Vi är nya på det här med drag och har än så länge bara kört med kickbike.

 

 

 

09 Laila6. Niklas Törnqvist från Örebro, tillsammans med 2-åriga boxertiken Laila (Jipotimas Tosca)  som är lånad av Emma Ölvstam. Helt ny inom dragsporten, men körde mycket skidor i min
ungdom och Laila har kört lite drag tidigare med sin ägare. Gillar nya utmaningar, så detta är verkligen en utmaning att ta sig an!

 

 

 

10 Edison7. Andreas "Adde" Rilvén med Edison (Shirwalk´s Edison) 2,5 år antar utmaningen och ser fram emot detta spännande äventyr. Dragintresset väcktes för drygt 1 år sedan när uppfödaren tog med dem på en "prova på dag" i barmarksdrag. Sedan dess har de tränat drag med cykel och kickspark. Andreas och Edison löptränar mycket, både i motionsspår och i kuperad terräng. Edison tränas och tävlas också i spår och lydnad.

 

  

11 Dundra8. Jag heter Emil Wikström och är från Vindeln och har vuxit upp med vindelälvsloppet och draget. Har deltagit i Vindelälvsloppet men aldrig i draget och tycker det ska bli jättekul om det här blir av och jag får vara med. Jag kommer åka med Susanne Löfströms hund Dundra. Jag är veterinär och bor i Uppsala. Dundra (Aglaia’s Dundran) är 2 år gammal. Hon är ett fysmonster som älskar att springa. Det bästa hon vet är att dra cykel och gärna så fort som möjligt. Motståndet är belöning nog för henne, men hon är även väldigt svag för mat och leksaker.12.  Catarina Sandin heter jag och min älskade hund Effie (Nordteam’s Effie Ettermyra är snart ett år. Vi bor på landet, ca en mil från Övik. Vi gillar skog och natur, åker ofta till fjällen där vi både vandrar och åker skidor, både på längden och utför. Vi är aktiva i boxerklubben här i stan, där vi träffas varje vecka och tränar våra hundar i både skogsarbete och lydnad. Nu ser vi fram emot en snörik vinter så vi får spänna på skidorna och börja träna för kommande utmaning, vindälvsdraget. Vilken grej, vad kul!

 

12 Effie9. Catarina Sandin heter jag och min älskade hund Effie (Nordteam’s Effie Ettermyra är snart ett år. Vi bor på landet, ca en mil från Övik. Vi gillar skog och natur, åker ofta till fjällen där vi både vandrar och åker skidor, både på längden och utför.
Vi är aktiva i boxerklubben här i stan, där vi träffas varje vecka och tränar våra hundar i både skogsarbete och lydnad. Nu ser vi fram emot en snörik vinter så vi får spänna på skidorna och börja träna för kommande utmaning, vindälvsdraget. Vilken grej, vad kul!

 

 

13 Mille10. Lovisa Larserud och Mille, det är vi. Mille (De La Pi’s Utmärkta Ulrik) är 2 år och kommer ifrån Kennel De La Pi ́s. Vi bor i Örnsköldsvik och är aktiva i stans boxerklubb, där vi träffas 1 gång i veckan och tränar. När vi inte tränar med boxerklubben så åker vi gärna till skogen och busar eller hittar på något annat skoj. Vi ser fram emot denna utmaning och det ska bli super kul att få vara en del utav Team Svenska Boxerklubben.

 

 

14 Kia11. Jag heter Ebba Gjerswold och kommer från Örnsköldsvik. På bilden är min lånehund Kia (Tzatziki’s Mango Razz) 2 år, en otroligt springglad boxertik.
Tränar i nuläget upp min kondition genom att löpa men längtar efter snön så jag och Kia får göra entré i skidspåret!!
(Äg. Ingrid Andreasson)

 

 

15 Essie12. Andreas Oredsson med Essie (Engelaiz Unbelievable) 4,5 år boendes i Falun. Vi tränar och tävlar bl a drag både på vintern och på barmark (canicross och kickbike). Har länge kikat på Vindälvsdraget och tycker att det är väldigt kul med satsningen på Team Svenska Boxerklubben! Hoppas också få se fler boxerekipage på vanliga dragtävlingar framöver.

 

 

 

14-iteamet

Drömmen blir verklighet

Tidigt i våras drömde vi, nu ser det ut att bli verklighet. Vi har nu ett fulltaligt boxerteam till det stora äventyret Vindelälvsdraget! Vi är 16 helaAndreasTavlar S ekipage, varav två står på reservplats.
Det är helt fantastiskt, samtidigt är vi bara i början av allt som ska till att hända innan vi står där på startlinjen. Hundar ska tränas i styrka och uthållighet, vi förare ska få igång kondisen och lära oss stå på skateskidor, hundarna ska dra och inte bara göra boxerbus och tassar och ben ska vara hela. Några av oss är riktigt duktiga skidåkare, andra har knappt stått på skidor. Och så har vi det där med snön. Vi behöver en riktigt god vinter, speciellt för de av oss som är söderifrån.
Vi kan nog räkna med att både en eller flera reserver kan komma att behövas, för det är mycket som kan hända på fem månader. Så om du fortfarande sitter och är sugen på att komma igång med drag, kontakta Ingela Nordahl (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ). Förhoppningsvis kommer vi också ha träningsträffar där alla som vill kan vara med.

Boxerklubben sponsrar

Vi är väldigt glada och stolta över att Boxerklubben under ett möte i Avdelningsstyrelsen (AS) beslöt att sponsra Team Svenska Boxerklubben med anmälningsavgiften. Anmälan är inskickad och vi väntar på att få vårt startnummer. Stugor och vandrarhem har börjat bokas och logistiken kring vem som tar vilken sträcka och hur denne tar sig med vilken bil till start och från mål är en matematik i högre skolan.

Team Svenska Boxerklubben är fulltaligt

01 Yara 1.Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

02 Jolly2. Boxertiken Jolly (Ringsides Qompis) 4,5 år, med matte Eva Kallersand har också antagit utmaningen. Ekipaget bor i Stockholm och kör drag både på snö och på barmark (mtb och canicross/löpning). 2014 ska de vara med på skojiga motionslopp i barmarksdrag och hoppas få se fler boxerekipage på startlinjen! Eva har en tävlingsbakgrund som längdåkare och ställer gärna upp med råd och tips kring skejt-träning på skidor.

 

03 Bob3. Frasse Boersma med dragvillige Bob (Bol's Chelsea Sidecar) 2 år, antar utmaningen och kommer ge allt. De är två färskingar, men en lite galen och nyfiken husse är säker på att nå långt med hjälp av envishet och vilja. Styrkan sitter i huvudet! Tänker köra ett tufft träningsprogram och har redan börjat tjuvträna intervallöp. För husse Frasse behöver en rejäl dos konditionsträning. Vill visa att Boxern är den ulitmata hunden med ärlighet, kraft och mod.

 

04 Hausse Aaron4. Jag heter Karin Sundell och på bild är min vovve Hausse Aaron som är fyra år. Vi tog grönt kort i Draghundsportförbundets satsning mot brukshundar när bilden togs. För ett år sedan gick jag en kurs i skate och efter det har vi tränat sporadiskt. Blev inspirerad av denna satsning!

 

 

05 Lexi5. Fyraåriga Lexi (Honeybox Famous Passion) med Helena Fredriksson har tjuvtränat ett tag innan de nu vågar anta Utmaningen. Från träningsläget "vanlig hund" så har Lexi på ett par månader blivit en rätt så välmusklad och väldigt dragglad boxer. Matte ska fortfarande lära sig åka skidor och har börjart springa för att få upp kondisen.

 

 

06 Nero6. Therese Bergström heter jag och har två boxerhanar, som båda kommer ställa upp. Här är dragglade Nero som är 2,5 år. Vi bor i Umeå men är och flänger runt halva Sverige mest hela tiden. Den här satsningen kommer bli så himla rolig! Jag väntar och väntar och till vintern smäller det äntligen till! Boxrar på vindelälvsdraget, fantastiskt! Vi är laddade och har satt igång med träningen!

 


06B ChiefenChiefen, 4 år är Therese Bergströms andra boxer i teamet.

 

 

 

 

07 Dyrka7. Jimmy Jernberg och 2.5-åriga Dyrka (Swedbox Vanetta) ser verkligen fram mot den här utmaningen. Vi bor i Falun och tränar till vardags mtb, löpning och skidor tillsammans. Jag och min sambo tog grönt kort för två år sedan och nu blir det tävlingspremiär för mig och Dyrka.



 

08 Dissa8. Susanne  Löfström med Dissa (Shirwalk´s Discovery) Dissa är 5 år gammal. Hon är en smart tjej som älskar att leka och göra saker tillsammans. Hon älskar att dra kickbike och drar bra utan att ta ut sig till max! Vi är nya på det här med drag och har än så länge bara kört med kickbike.

 

 

09 Laila9. Niklas Törnqvist från Örebro, tillsammans med 2-åriga boxertiken Laila (Jipotimas Tosca)  som är lånad av Emma Ölvstam. Helt ny inom dragsporten, men körde mycket skidor i min
ungdom och Laila har kört lite drag tidigare med sin ägare.
Gillar nya utmaningar, så detta är verkligen en utmaning att ta sig an!

 

 

10 Edison10. Andreas Rilvén med Edison (Shirwalk´s Edison) 2,5 år antar utmaningen och ser fram emot detta spännande äventyr. Dragintresset väcktes för drygt ett år sedan när uppfödaren tog med dem på en "prova på dag" i barmarksdrag. Sedan dess har de tränat drag med cykel och kickspark. Andreas och Edison löptränar mycket, både i motionsspår och i kuperad terräng. Edison tränas och tävlas också i spår och lydnad.

 

11 Dundra11. Jag heter Emil Wikström och är från Vindeln och har vuxit upp med vindelälvsloppet och draget. Har deltagit i Vindelälvsloppet men aldrig i draget och tycker det ska bli jättekul om det här blir av och jag får vara med. Jag kommer åka med Susanne Löfströms hund Dundra. Jag är veterinär och bor i Uppsala. Dundra (Aglaia’s Dundran) är 2 år gammal. Hon är ett fysmonster som älskar att springa. Det bästa hon vet är att dra cykel och gärna så fort som möjligt. Motståndet är belöning nog för henne, men hon är även väldigt svag för mat och leksaker.


12 Effie12.  Catarina Sandin heter jag och min älskade hund Effie (Nordteam’s Effie Ettermyra är snart ett år. Vi bor på landet, ca en mil från Övik. Vi gillar skog och natur, åker ofta till fjällen där vi både vandrar och åker skidor, både på längden och utför.
Vi är aktiva i boxerklubben här i stan, där vi träffas varje vecka och tränar våra hundar i både skogsarbete och lydnad. Nu ser vi fram emot en snörik vinter så vi får spänna på skidorna och börja träna för kommande utmaning, vindälvsdraget. Vilken grej, vad kul!

13 Mille13. Lovisa Larserud och Mille, det är vi. Mille (De La Pi’s Utmärkta Ulrik) är 2 år och kommer ifrån Kennel De La Pi ́s. Vi bor i Örnsköldsvik och är aktiva i stans boxerklubb, där vi träffas en gång i veckan och tränar. När vi inte tränar med boxerklubben så åker vi gärna till skogen och busar eller hittar på något annat skoj. Vi ser fram emot denna utmaning och det ska bli super kul att få vara en del
utav Team Svenska Boxerklubben.


14 Kia14. Jag heter Ebba Gjerswold och kommer från Örnsköldsvik. På bilden är min lånehund Kia (Tzatziki’s Mango Razz) 2 år, en otroligt springglad boxertik. Tränar i nuläget upp min kondition genom att löpa men längtar efter snön så jag och Kia får göra entré i skidspåret!! (Äg. Ingrid Andreasson) RESERV

 

 

15 Essie15. Andreas Oredsson med Essie (Engelaiz Unbelievable) 4,5 år boendes i Falun. Vi tränar och tävlar bl a drag både på vintern och på barmark (canicross och kickbike). Har länge kikat på Vindälvsdraget och tycker att det är väldigt kul med satsningen på Team Svenska Boxerklubben! Hoppas också få se fler boxerekipage på vanliga dragtävlingar framöver. RESERV

 

 

16-iteamet

Teamet växer

Åtta dragglada boxrar har nu antagit Utmaningen. Fyra till och så är vi ett fullt team till Vindelälvsdraget! En helg i maj träffades fyra i Team Svenska Boxerklubben på Velamsundsdraget i Nacka. Bob och Jolly som redan är med, Lexi som skulle prova på och Tilja som dök upp och antog Utmaningen på en gång. I Stockholmsområdet är nu hela fem boxrar med, så planer finns på dragträffar kring Stockholm. Naturligtvis är alla som vill träna eller prova på drag välkomna! TeamVelamsund SOch är du sugen på att vara med i Team Svenska Boxerklubben kontakta Ingela Nordahl, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Teamet kring teamet

Att orka dra en mil i fullt fart kräver styrka och rejäl kondition. Och att ha ett mål som Vindelälvsdraget är en fantastisk morot till att träna sin hund! Vi är väldigt glada för att ha träffat Britta Agardh på Agards hundsport. Britta är fysterapeut och håller återkommande barmarksläger och föreläsningar om friskvård och fysträning. Britta är imponerad av vår boxersatsning och är postitiv till att hjälpa oss med träningsplaneringen, och såklart ett boxerteam behöver en egen fysterapeut! Vi har också fått in en hundmassör i teamet, så nu börjar teamet ta form!

Team Svenska Boxerklubben

01 Yara Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

 

02 JollyBoxertiken Jolly (Ringsides Qompis) 4,5 år, med matte Eva Kallersand har också antagit utmaningen. Ekipaget bor i Stockholm och kör drag både på snö och på barmark (mtb och canicross/löpning). 2014 ska de vara med på skojiga motionslopp i barmarksdrag och hoppas få se fler boxerekipage på startlinjen! Eva har en tävlingsbakgrund som längdåkare och ställer gärna upp med råd och tips kring skejt-träning på skidor.

 

 

 

03 BobFrasse Boersma med dragvillige Bob (Bol's Chelsea Sidecar) 2 år, antar utmaningen och kommer ge allt. De är två färskingar, men en lite galen och nyfiken husse är säker på att nå långt med hjälp av envishet och vilja. Styrkan sitter i huvudet! Tänker köra ett tufft träningsprogram och har redan börjat tjuvträna intervallöp. För husse Frasse behöver en rejäl dos konditionsträning. Vill visa att Boxern är den ulitmata hunden med ärlighet, kraft och mod.

 

 

 

04 Hausse AaronJag heter Karin Sundell och på bild är min vovve Hausse Aaron som är fyra år. Vi tog grönt kort i Draghundsportförbundets satsning mot brukshundar när bilden togs. För ett år sedan gick jag en kurs i skate och efter det har vi tränat sporadiskt. Blev inspirerad av denna satsning!

 

 

 

 

05 LexiFyraåriga Lexi (Honeybox Famous Passion) med Helena Fredriksson har tjuvtränat ett tag innan de nu vågar anta Utmaningen. Från träningsläget "vanlig hund" så har Lexi på ett par månader blivit en rätt så välmusklad och väldigt dragglad boxer. Matte ska fortfarande lära sig åka skidor och har börjart springa för att få upp kondisen.

 

 

 

06 Tilja

Boxertjejen Tilja (Winsers Annie) 3 år med matte Sandra Tysk antar också utmaningen. Tränar drag i form av Kickbike, skidor och Drag Weight med kedjor. För övrigt är de ute och springer, cyklar, spårar med mera för att det är roligt att hålla sig i form och att bygga muskler. Sandra jobbar som hundmassör och ser till att hålla Tiljas kropp i trim med regelbunden massage och stretching efter träning.

 

 

07 Nero

Therese Bergström heter jag och har två boxerhanar, som båda kommer ställa upp. Här är dragglade Nero som är 2,5 år. Vi bor i Umeå men är och flänger runt halva Sverige mest hela tiden.
Den här satsningen kommer bli så himla rolig! Jag väntar och väntar och till vintern smäller det äntligen till! Boxrar på vindelälvsdraget, fantastiskt! Vi är laddade och har satt igång med träningen!

 

 

08 ChiefenChiefen, 4 år är Therese Bergströms andra boxer i teamet.

 

 

 

 

 

8-iteamet

Som att vinna på lotto

Jollydrag S

När Eva Kallersand fick tips om Utmaningen var det som att få högsta lottovinsten. För Vindelälvsdraget har varit drömmen för henne och boxertiken Jolly sen hon för första gången hörde talas om detta långa dragäventyr. Och vad kan vara bättre än att ställa upp med ett helt boxerteam?

Nu har Boxerbladet nr 1 kommit ut med artikeln om Utmaningen 2015. Förhoppningsvis hittar många hit till Utmaningssidan och blir inspirerade. Två modiga har redan anmält sig och är nu en del av Team Svenska Boxerklubben. Det börjar så smått pratas träningstips och utrustning. Hur roligt som helst! Så nu är det bara att hänga på! Vi har skapat en facebookgrupp där teamet kan chatta träning och spika träningsträffar.

Tips Barmarksläger

Det finns ett fåtal platser kvar på Barmarkslägret på Strängnäs BK 25-27 april. Kursledare är Birgitta Hoflin (som kört Vindelälvsdraget många gånger) och Britta Agardh, fysioterapeut.

På lägret får du lära dig om fysträning, träningsupplägg, konditionstest m.m. Möjlighet prova på löpband för hund, viktmanchetter, pilatesboll och kätting. Träning i barmarksdrag.
Pris 1000 kr/person. Mat ingår. Möjlighet till övernattning 100 kr/natt. Start 25/4 kl.17, slut 27/4 ca kl.15. Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 20 april

Team Svenska Boxerklubben

01 Yara Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

02 JollyBoxertiken Jolly (Ringsides Qompis) 4,5 år med matte Eva Kallersand har också antagit utmaningen. Ekipaget bor i Stockholm och kör drag både på snö och på barmark (mtb och canicross/löpning). 2014 ska de vara med på skojiga motionslopp i barmarksdrag och hoppas få se fler boxerekipage på startlinjen! Eva har en tävlingsbakgrund som längdåkare och ställer gärna upp med råd och tips kring skejt-träning på skidor.

 

 

03 BobFrasse Boersma med dragvillige Bob antar utmaningen och kommer ge allt. De är två färskingar, men en lite galen och nyfiken husse är säker på att nå långt med hjälp av envishet och vilja. Styrkan sitter i huvudet! Tänker köra ett tufft träningsprogram och har redan börjat tjuvträna intervallöp. För husse Frasse behöver en rejäl dos konditionsträning. Vill visa att Boxern är den ulitmata hunden med ärlighet, kraft och mod.

 

 

3-iteamet

 


 

Draggladje S

Utmaningen 2015

Har du en pigg och dragvillig boxer? Gillar du frisk luft, fysisk träning och snö? Ja, då har vi Utmaningen för dig och din hund, nämligen Vindelälvsdraget 2015. Boka redan nu in 12-15 mars 2015.

Vindelälvsdraget är en unik och spännande draghundstävling i form av en 40 mil och 4 dagar lång stafett längs den outbyggda Vindelälven. Vår Utmaning 2015 är att vi för första gången i historien ska ställa upp med ett rent boxerlag, Team Svenska Boxerklubben.

Vi har ett helt år på oss att bilda Team Svenska Boxerklubben, som ska ta oss från fjällbyn Ammarnäs i Lappland ner till Vännäsby i Västerbotten. Vår målsättning är att vi blir 12 förare och minst lika många hundar, för vi måste hjälpas åt. Team Svenska Boxerklubben kommer nämligen att dela på drygt 30 sträckor om 6-22 km på den 40 mil långa stafetten.

 

Vad du behöver

Den utrustning du behöver är en bra sele som passar din hund, ett dragbälte, en draglina, skateskidor, stavar och en vilja att ta sig framåt trots snöglopp, hård vind och älgar på banan.
Vi vill ha deltagare från hela Sverige, och vi kommer hjälpas åt med samåkning så att alla kan vara med. Vi kommer att bo tillsammans under vår resa nerför Vindelälven. Ibland hyr vi små stugor, andra gånger är vi inhysta i något gammalt hus, så ta med sovsäcken. Vi hjälps åt att koka gröt på morgonen, och fylla våra termosar med kaffe. Dagarna blir fartfyllda och spännande med massor av frisk luft.


Kom igång med träningStarter S

Ett bra sätt att testa din hund, nu när snön förvunnit, är att cykla med sele och låta den dra. Koppla loss innan den går ner i tempo och cykla lugnt med hunden lös några kilometer. Återupprepa.
Du får stor hjäp av draghundsskolan i nordisk stil som du finner på http://www.draghundsskolan.blogspot.se/.
Leta rätt på en träningskompis i ditt LO som vill hänga med på Vindelälvsdraget så kan ni träna och peppa varandra!
Vi kommer uppdatera sidan med träningstips så att hela Team Svenska Boxerklubben kommer förberedda och taggade till start den 12 mars 2015!

 

Anmälan och frågor

Har du redan bestämt dig för att du vill vara med och skriva historia och vara med på världens längsta och roligaste draghundsstafett i det första rena boxerlaget någonsin, Team Svenska Boxerklubben? Eller har du frågor och vill veta mera? Kontakta Ingela Nordahl på tfn 070 257 34 19 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Team Svenska Boxerklubben

01 Yara

Första anmälda ekipage är Ingela Nordahl med Yara  (Yara vom Okeler Forst). Ingela har deltagit i Vindelälsvsdraget totalt 21 gånger, men alltid i ett rasblandat lag. Såväl Ingelas boxer Yara som hennes gamla boxer Ebba har varit med och tävlat på Vindelälven flera gånger. Så nu saknas det bara elva deltagare för att Team Svenska Boxerklubben ska bli verklighet!

 

 

1 iteamet

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.