Skriv ut

Vindelälvsdraget 2018 

Peter dragbild2018

Team Svenska Boxerklubben jobbade in i det sista med försök att värva Boxerekipage för att kunna köra världens längsta draghundstafett, Vindelälvsdraget 2018. Men tyvärr gick det inte hela vägen och vi beslutade att ej ställa upp med ett lag i år.

Jag har under året tränat målmedvetet, främst min egen kondition men även åkt massor av skidor med mina hundar då vintern kom tidigt denna vinter. Hade till veckan innan draget ingen tanke på att köra i annat lag då jag plötsligt fick ett meddelande om att det fanns ett lag som hade 2 vakanta platser i sitt lag. Kontakt etablerades och helt plötsligt var jag påväg med mina pälsklingar till starten i Ammarnäs den 16:e mars.

Sollefteå Lag 42 innehöll både slädhundsekipage och skidåkare & kickspark, totalt 11 ekipage. Kortfattat fick man beskriva sina uppskattade tider på olika distanser, vi pratade om hundarna och den träning och bakgrund man hade. Slädhundarna ville ha de längre sträckorna, vi delades sen ut de övriga olika sträckorna och morgondagens logistik med pickups & lämning & handlingbehov. 

Kylan ställde till det på fredagen, -30grader på morgonen gjorde att jag hoppade den dagen. ville ej utsätta mina vovvar för det.

Lördagen åkte jag två sträckor, då kylan ställde till det fick vovvarna vila på morgonen, däremot ställdes två vassa Vorsteh´s framför mig, fullt ös i 13km. Jag vurpade några gånger men lyckades till och med åka om några stycken! Härlig fart, något man icke är van vid :-) Trubbnosarna fick sen rejsa med mig på eftermiddagen, parkopplade åkte vi en delad sträcka (på totalt 18km). Vi fick en grym start och hängde med i 4-5km sen gick vovvarna både varm och tappade intresset. Det blev promenadtempo in till växling. Att det går sakta med Boxer var väntat, men ändå glad över det fina tempot vi hade i början.

Söndagen fick jag en sträcka på 14.5km. Helt underbar fart, grymma spår, bra medvind!

Helgen kan summeras med fantastiskt väder, underbara människor, nya bekantskaper, roliga kvällsaktiviteter. 

Mycket teambuilding på kvällen med planering av logistik, sträckor, matlagning etc.

Peter-forza-exxo

Vi har testat hundar på kvällen, busat med kickspark och huskies och lekt med Vorstehs. Mina trubbnosar har under helgen verkligen haft det underbart trots avsaknaden av Boxerkamrater :-)

Jag hoppas innerligt att vi nästa år kan ställa upp med ett Boxerlag. Det är så jädrans roligt! Man behöver inte vara proffs, man kommer långt med ambition och ett glatt humör :-)

/

Peter Burland med boxrarna Forza och Exxo

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.