Skriv ut
Publicerad

Sveriges lantbruksuniversitets smådjurskommitté inbjuder dig att delta vid en halvdagskonferens om aktuell smådjursforskning

 

TEMA: Smärta

den 7 oktober 2015

 

Vill du veta mer om smådjursforskningen vid Sveriges lantbruksuniversitet och är nyfiken kring pågående forskning om smärta hos hund och katt? I så fall är detta ett tillfälle du inte får missa. Onsdagen den 7 oktober kl 13-17 presenterar föredragshållare från SLU aktuell forskning inom området.Till smådjurskommitténs konferenser bjuds företag, organisationer, forskare och djurägare som har ett gemensamt intresse för forskning om hund och katt. Vi hoppas på så vis ge möjlighet för människor med olika intressen i dessa frågor att träffas, få ny kunskap och möjlighet att diskutera. Konferensen hålls på eftermiddagen och vi hoppas att så många som möjligt har tid att stanna en stund för mingel då programmet avslutats. Vi bjuder på lättare förtäring och något att dricka.

Konferensen kommer att hållas på Ultuna i sal Särimner på entréplan i Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum (VHC).

 

Tid: Ons 7/10 kl 13-17

Plats: Uppsala, Ultuna, VHC, Särimner

Anmälan: sker senast 30 september via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (ange namn och eventuell organisation)

Program:

13:00             Välkommen (Lena Pelander)
13:10             Introduktion till smärta och smärtbedömning (Anna Bergh)
13:35             Rörelseanalys som del i smärtdiagnostik hos hund - om utvecklingen av kliniska metoder vid KV´s rörelselab (Pia Gustås)
14:00             Artros – en av de vanligaste orsakerna till kronisk smärta hos katt (Sarah Stadig)
14:25             Fika
14:50             The Puzzle of Pain: smärtans ansikte – reflektioner från kliniken (Kjerstin Pettersson)
15:15             The Puzzle of Pain: ett smakprov på pågående forskning (Miriam Kjörk Granström)
15:40             Kirurgisk stress och postoperativ smärta – avslöja roten till det onda (Odd Höglund)
16:05             Biomarkörer för utvärdering av smärta hos katt med fokus på tandvärk (Ann Pettersson)
16:30             Avslutande mingel

 

Sprid gärna denna information till andra som kan tänkas vara intresserade av att delta!

Varmt välkomna från Smådjurskommittén:

Tomas Bergström, Malin Hagberg Gustavsson, Ingrid Bersås Ljungvall, Lena Olsén, Lena Pelander, Therese Rehn, Anne-Helene Tauson & Sara Wernersson

 

Copyright © 2012-2016 Svenska Boxerklubben. Alla rättigheter reserverade. Vill du använda något material från denna webbplats, ange källan!

Saturday the 22nd - Klint & Klant Konsult.