INSTRUKTÖRPRESENTATIONER

AKTIVITET: Ingrid Trip
SPÅR 1: Ingrid Åkerström
SPÅR 2: Jenny Fick
SPÅR 3: Tina Lorentzon
SPÅR 4: Anna Johansson
SÖK 1: Eeva Lisinannti Ackevik
SÖK 2: Tommy Gråfalk
SÖK 3: Pia Sandberg
IPO: Bertil Hagvall

Klicka på namnet för att läsa mer om instruktören.


 

AKTIVITET – INGRID TRIP

Beskrivning: Beskrivning: H:\Dokument\Mina dokument\boxerklubben\Boxerläger2010\instruktörer\Jag  Elsa o trippan.JPG

Ingrid Trip ( kallas även för Trippen ) Jag är som en boxer : en ängels själ i en gangster kropp !!!

Har en boxertjej som är 5 år och kallas för Trippan Trippan  är uppflyttad till elit och lydklass 3.


Är en eldsjäl när det gäller att träna och vara aktiv i Boxerklubben  även i min lokala klubb som är Elfsborgs bhk, Jag är utbildad som allmänlydnadsinstruktör och har haft flera valpar och allmänlydnadskurser.

 

Denna vecka tänker jag dela med mig hur du kan aktivera din hund utan att ha krav på dig att gå ut och tävla men vem vet du kanske blir du sugen att göra det efter veckan på boxerlägret. Vi kommer att först och främst bygga upp relationen med dig och din hund på apelplan och pröva på spår och uppletande Allt för att hitta nyckeln till att aktivera våra hundar på ett roligt sätt. Jag skall försöka att individanpassa för var och en.

 

Ser framemot en härlig vecka ihop med våra boxrar

 

UPP


SPÅR 1 – INGRID ÅKERSTRÖM

Beskrivning: Beskrivning: C:\Users\bärbar\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\OLK35CD\ingrid_haxa.jpg

Jag heter Ingrid och kommer från Kungälv. Arbetar till vardags som verksamhetsledare över ett antal fritidsgårdar. Min nuvarande hund är en schäfer på 5 år som heter Häxa och vi tävlar i ekl spår. Tidigare har jag haft en aussie som tävlades i spår, sök och även lydnad. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör har haft en del kurser i både spår och lydnad. Förra sommaren var mitt första år som instruktör på boxerlägret, vilket var enormt roligt! Jag ser fram emot ännu ett boxerläger där vi kommer att tillbringa största delen av dagarna i skogen. Jag lovar att ha med mig min GPS så att vi inte går vilse! ;)

Vill ni veta mer så kan ni kika in på www.bapsi.net

UPP

 


SPÅR 2 – JENNY FICK

Beskrivning: Beskrivning: C:\Users\bärbar\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\OLK31E0\Liv och bertil  .jpg

Hej!

Jag heter Jenny Fick och har 2 hundar Mallen Bertil och Schäfer Liv.

Tävlar i Spår och ska pröva på Skydd med min nya hund Bertil!!

Gillar att individ anpassa träningen och hitta olika vägar att för att få ett resultat med mycket glädje!

Ju fler vektyg man har i ryggsäcken ju mer har man att erbjuda hunden!

Ser framemot en härlig Boxervecka! / Hopp O Lek.......;)

mvh / Jenny Liv o Bertil


UPP

 


SPÅR 3 – TINA LORENTZON

Beskrivning: Beskrivning: C:\Users\bärbar\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\OLK31E0\Liv och bertil  .jpg

1985 skaffade jag min första hund och sedan dess har jag varit fast i att träna och tävla. Hundträning är fantastiskt roligt och en härlig avkoppling för mig! Det är klurandet och problemlösningen för varje enskild individ som driver mig, oavsett vad man tränar. Man lär sig nya saker och utvecklas hela tiden! Sedan början av 90-talet har jag tävlat på elitnivå i spår, sök och lydnad samt kört upp tjänstehundar i räddning och bevakning. Jag har deltagit i flera SM i räddning samt lydnad och har ett 20-tal cert i spår. I nuläget har jag två hundar, av rasen golden retriever; Kuling snart 2 år- uppfl. lägre spår och Zinus 5 år- räddningshund samt uppfl. elitspår och lydn.klass 3. Jag är utbildad SBK-instruktör samt hundtjänstinstruktör. När jag inte tränar hund jobbar jag med socialt arbete samt utbildning inom skola. I grunden är jag lärare. För mig är den viktigaste ingrediensen att hund och förare har roligt på träning! När det sedan blir lyckat på tävling, vilket är mitt mål, så är det pricken över i =)

UPP

 


 

SPÅR 4 – ANNA JOHANSSON
På G…

UPP

 


 

SÖK 1 – EEVA LISINANNTI ACKEVIK

Beskrivning: Beskrivning: H:\Mina bilder\2009\Boxerläger 2009\2009_07_17\IMG_1402.JPG

Ålder: lite drygt 50

Familj: Man och 2 hundar

Yrke: Möbeltapetserare

Bor: Villa i Burseryd/Småland

Hobbys: Hundarna Lego och Duffy plus mannen Jan och när tid finns en fisketur kanske…..

Är i dagsläget inte aktiv inom hundsporten utan nöjer mig med att ha kul med hundarna på andra sätt.

Har tidigare tävlat i: Elitlydnad, elitsök, elitspår och elitrapport

Har deltagit på bruksSM 3ggr med hundarna Ask och Lego. Mina placeringar:3, 5 o 12

Har deltagit på bruksNM 1ggr med Lego plac 5


UPP

 


 

SÖK 2 – TOMMY GRÅFALK
Beskrivning: Beskrivning: H:\Dokument\Mina dokument\boxerklubben\Boxerläger2010\Tommy Gråfalk.JPG

Hej!
Jag heter Tommy Gråfalk och är en något överviktig 57-åring.

Rottweiler har varit min ras sedan 1987 och vi har tränat och tävlat sök. Har haft förmånen att ta del av paret Järveruds läror då mina rottweiler kommit från kennel Fandangos.
Nu är jag sambo med Helena Hansson och vi har Lyckovinstens boxerkennel och för snart två år sedan blev Swedbox Tillelit ( van Goggel ) min första egna boxer, blir spännande att följa den pojken.
Blev glad när jag fick frågan om jag ville återkomma som instruktör för tredje året, då vi tidigare haft väldigt trevligt och skoj i sökrutorna.

UPP

 


 

SÖK 3 – PIA SANDBERG

Beskrivning: Beskrivning: H:\sölen 2010\Sölen 2010\CIMG6798.JPG

Jaha... då har jag blivit ombedd att berätta lite om mig själv.

Jag heter Pia Sandberg och bor i Kode, som ligger ca 4 mil norr om Göteborg. Jag har sysslat med spår, ”nosat” på skyddet men det som legat mig varmast om hjärtat är ändå söket. Förutom mitt stora sökintresse (som jag strax ska berätta mer om) så har jag i bagaget bl.a. med mig lydnadskurser, mentalutbildningar, instruktörsutbildning och en utbildning till Lärare i Hundtjänst (SBK-lärare). Tillsammans med min man har vi idag tre schäfrar. En tikvalp, en äldre dam samt min hane på 5,5 år, vid namn Hast, som jag tävlar i elit sök med.

Mitt brukintresse tog fart i början av 90-talet med rottweilers från Fandangos. I och med detta träffade jag Sven Järverud som under många, många år blev min mentor och vän. Av honom fick jag lära mig grunderna i sök, att individanpassa samt att, vilket jag hoppas fått, alltid ha en ödmjuk inställning till hundar, dess förare och ”hunderiet” i stort.
Min filosofi i söket är att låta hunden arbeta med vinden redan från början, att i små steg lägga en stabil grund och utveckla ett stort figurantintresse som i längre fram i hundens utveckling ger motivation till att vilja arbeta även när det är jobbigt. Jag tycker det är viktigt att hitta rätt motivation för varje individ. Det finns, enligt min mening, ingen ”kokbok” som kan gälla fullt ut för alla hundar. Viktigt är att ha en grundfilosofi och sedan gäller det att jobba vidare med vad varje individuell hund behöver i den fas av utvecklingen där de befinner sig. Jag hoppas och tror att varje ny grupp av människor har något att dela med sig av och varje träningstillfälle ger tankar som är utvecklande… och viktigast av allt: Det ska vara kul att träna hund!

UPP

 


 

IPO – BERTIL HAGVALL

Beskrivning: Beskrivning: C:\Users\bärbar\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\OLK35CD\ingrid_haxa.jpg

MIN första insats inom hundvärlden var som skytt i en rapport tävling 1984, och sen dess har vi ångat på inom de flesta grenar och klasser med ett par bruks schampions som resultat. Mitt stora intresse har alltid varit skyddsarbete i alla former. Jag är utbildad tävlingsfigurant både inom IPO och i Svenskskyddet (SM Sunne 2004) men har de senaste 10 åren ägnat mej uteslutande åt att tävla IPO. Jag har tävlat både i Sverige och i Danmark och deltagit på 5 st SM med min hund Bisther nu 10 år. Idag har jag två tikar, Etza 5 år (IPO 3) och en liten svart tik Nicki 2 år som jag tränar med. Jag är A1 domare men har även utbildning inom den mentala delen och som hundtjänstinstruktör inom Flygvapnet. Vid sidan av hundarna och för att hålla sig i form har jag hållit på med kampsport i över 30 år och när jag inte tränar hund jobbar jag som Konstruktör inom förpackningsbranchen. Där får man dagligen klura på nya smarta lösningar till kunder precis som med hundar där den ena individen inte är den andra lik. Jag tycker om utmaningar vilka jag envist bearbetar tills man nått ett bra resultat.

 

UPP